DSC 1494aPrienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje kovo 14 d. jau trečius metus vyko rajono specialiųjų poreikių turinčių mokinių dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti. Konkurso tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, skatinti mokinius laikytis bendrųjų rašto kultūros reikalavimų.

Į konkursą atvyko net 56 mokiniai iš 12 Prienų ir Birštono savivaldybių mokyklų. Visus dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas, Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė D. Stankevičienė. Dalyvius supažindino su renginio tvarka, padrąsino ir nuteikė darbui konkurso organizatorė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos specialioji pedagogė Z. Linkevičienė.
155Po įžanginės dalies, nusiteikę rimtam ir atsakingam darbui, mokiniai išsiskirstė į klases. Į baltus popieriaus lapus dailiai gulė eilėraščių apie gimtinę eilutes, posmeliai. Kiekvienas mokinys stengėsi parašyti ne tik labai dailiai, tvarkingai, bet ir be klaidų.
Pademonstravę savo gražaus rašymo įgūdžius mokiniai su pedagogėmis keliavo į Prienų kultūros centrą. Čia jų laukė Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinių pastatytas spektaklis „Z karta“ , o po spektaklio vaišės.
Kol konkurso dalyviai pramogavo, atsakingai dirbo Prienų švietimo pagalbos tarnybos logopedės G. Džiaugienės vadovaujama darbų vertinimo komisija. Komisija išrinko gražiausiai dailyraščiu parašytus tekstus net septyniose mokinių grupėse. Vertinant darbus buvo atsižvelgiama į teksto išdėstymą, rašto tolygumą, aiškumą, taisyklingumą, darbo estetiką.
Po spektaklio ir vaišių mokiniai ir juos lydintys pedagogai, svečiai rinkosi į apdovanojimų ceremoniją. Konkurso dalyviai oriai kopė į sceną atsiimti laureatų diplomų ir dovanėlių. Visiems konkurso dalyviams buvo įteikti padėkos raštai, saldainiai.
Džiaugiamės šiais ypatingais mokiniais, kurie ne tik tobulino savo dailaus rašto įgūdžius, bet tapo savarankiškesni, drąsesni.
Dėkojame konkurso iniciatorėms ir organizatorėms Z. Linkevičienei, I. Kuzminskienei, spektaklio režisierei K. Belenavičienei, rėmėjams: Prienų kultūros ir laisvalaikio centrui, UAB „Trupinys“, A. Skinkienės IĮ.