Spausdinti

received 1903913956289767Gruodžio 1 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriuje vyko netradicinio ugdymo diena „Aš tarp kitų“, skirta tarptautinei Neįgaliųjų dienai paminėti. Tarptautinė neįgaliųjų diena Specialiojo ugdymo skyriuje minima jau šeštąjį kartą. Ir kasmet ji vis kitokia. „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu,“ - teigė lietuvių poetas Henrikas Radauskas. Tad šiemet savo mokiniams norėjome padovanoti ką nors stebuklingo, kad jaustųsi pabuvę pasakoje.

Pirmieji rytiniai užsiėmimai, vedami VSB specialisčių, vaikus suaktyvino ir suintrigavo įdomiai dienai. Komandomis sudėlioję žmogaus kaulų sandaros dėliones ir mokyklos koridoriuje išbandę „Kreivų veidrodžių karalystės“ akinius, mokiniai čiauškėjo tarpusavyje: „O, kaip įdomu. Kas bus toliau?“ O toliau – glėbiai dovanų: lipožaislai - kukurūzų dėlionės iš UAB „Unishop“ , saldžios dovanos iš VSB ir ...kelionė.
Jau antri metai Tarptautinę Neįgaliųjų dieną stengiamės veiklas iš mokyklos erdvių perkelti į netradicines aplinkas. Tokiu būdu ne tik plečiame mokinių akiratį ir skatiname atrasti naujas laisvalaikio ir tarpusavio bendravimo formas, bet ir ugdome jų gyvenimiškuosius įgūdžius.
Specialiųjų ir Socialinių įgūdžių ugdymo klasių mokiniai iškeliavo į Kauną žaisti boulingo. Daugelis mokinių šį žaidimą žaidė pirmą kartą. Smagu stebėti vaikus, džiaugsmingai reiškiančius emocijas tiek po savo, tiek po bendramokslio sėkmingo bandymo numušti kėglius. Gera matyti, kuomet nesėkmės atveju mokiniai paguodžia vienas kitą, paploja per petį, palinkint, kad kitas metimas būtų sėkmingesnis.
Po žaidimo mokinių laukė pažintis su Kauno Akropolio saugos tarnyba. Buvome šiltai priimti apsaugos darbuotojų patalpose, kur susidomėję stebėjome daugybę vaizdo kamerų ir klausėmės labai informatyvaus pasakojimo apie kasdieninį, bet pavojingą apsaugos darbuotojų darbą, apžiūrėjome jų apsaugos priemones, išbandėme radijo stoteles, dujų balionėlius, antrankius...
Tuo metu lavinamųjų klasių mokiniai dūko žaidimų kambaryje „Tukas“. Turbūt pasaulyje nerastume nė vieno vaiko, kuriam pasakius, kad važiuosime į žaidimų kambarį, nesublizgėtų akutės. Blizgėjo ir švietė jos ir mūsų mažiesiems. Vaikai drąsiai nėrė į kamuoliukų jūrą, lipo ant čiuožyklų, šokinėjo ir čiuožė. Net ypač sunkią negalę turintys mokiniai su lydinčių mokytojų ir padėjėjų pagalba galėjo važinėti mašinytėmis, žaisti lėlių namelyje, „gaminti“ valgyti, išbandyti savo jėgas žaisliniuose treniruokliuose ir nepaklysti labirintuose.
Pilni įspūdžių grįžome į mokyklą. Už džiaugsmą, suteiktą specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, esame dėkingi Prienų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistėms J. Dobilienei, A. Gataveckienei ir B. Vitkauskaitei, APOLLO boulingui Kaune, vaikų žaidimų kambario „Tukas“ savininkams Vilijai ir Deimantui Taruliams, UAB Saugos tarnybai Eurocash1, UAB „Unishop“. Jūsų dovanos virto pasakos stebuklais mūsų vaikams.

{ppgallery}MM-2017-2018/2017-neigaliuju-diena/ppgallery}