DSC 8013Vasario 23 d. į Prienų “Revuonos” pagrindinę mokyklą rinkosi Prienų rajono ir Birštono savivaldybės mokiniai – rajoninio dailyraščio konkurso “Dailus raštas akį glosto” dalyviai. Konkursas jau antrus metus į mūsų mokyklą suburia dailiausiai rašančius, atidžiausius ir kruopščiausius mokinius, lankančius logopedinius užsiėmimus. Šiemet konkursui pateikti 74 dailiojo rašto darbeliai iš 10 Prienų rajono ir Birštono savivaldybės mokyklų. Konkursą organizuoja Prienų “Revuonos” pagrindinė mokykla (iniciatorė ir koordinatorė - spec. pedagogė Inga Kuzminskienė), Prienų Švietimo centras ir Prienų pedagoginė psichologinė tarnyba.
Konkurso dalyvius Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla pasitiko netradiciškai – mokiniai buvo sodinami už neįprastai dekoruotų stalų, ant kurių puikavosi vorai ir gyvatės, degė žvakės. Mokiniai buvo pakviesti į „Raganėlės vestuves“, kurias suvaidino Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojos, pavaduotojos ugdymui K. Belenavičienės. Konkurso dalyviai tapo vestuvių svečiais, kartu dainavo ir vaišinosi.
2017 – ieji Lietuvoje paskelbti Piliakalnių metais, todėl mokiniams buvo pasiūlyta dailyraščiu rašyti lietuvių liaudies padavimus apie Lietuvos piliakalnius. Mokiniai rašydami prisiminė įvairių piliakalnių atsiradimo istorijas, suprato simbolinę piliakalnių reikšmę – po saują, prijuostę, kepurę ar batą sunešti ir supilti kalnai ir kalneliai sutelkė žmones vieningam tikslui. Mokiniai sužinojo, kad dabartinėje Lietuvos teritorijoje žinomi 856 piliakalniai, iš kurių 32 yra Prienų rajone. Nustebino įdomi statistika - jeigu panorėtume pamatyti visus Lietuvos piliakalnius, kasdien aplankydami po 3, tuomet užtruktume net trejus metus. Rašydami padavimus apie piliakalnius mokiniai turėjo galimybę ne tik prisiliesti prie istorijos, bet dar kartą pajusti lietuvių liaudies padavimų grožį, pamatyti kolektyvinės žmonių atminties saugomus praeities vaizdus. Nors liaudies padavimai nėra tikroviški, tačiau geba įtikinti savo tikrumu, nors jie beveik neturi stilistinių puošmenų, bet vis dėlto yra poetiški kūriniai.

Mokinių dailyraščių darbus vertino Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo R. Zailsko sudaryta komisija: Prienų švietimo skyriaus vyriausioji specialistė L. Jančiukienė, Prienų Švietimo centro metodininkė O. Radzvilavičienė, Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė A. Vasiliauskienė, logopedė G. Džiaugienė, specialioji pedagogė Z. Linkevičienė ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui K. Belenavičienė.Vertinimo komisija, atsižvelgdama į dalyvių amžiaus grupę, vertino dailyraščio teksto išdėstymą, raidžių taisyklingumą ir aiškumą, tolygumą, atidumą ir darbo estetiką. Išrinkta 14 dailiausiai rašančių mokinių: Roman Katliarov (4 kl.) ir Akvilė Černevičiūtė (4 kl.) iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos (logopedė A. Venterienė), Deimantė Jovaišytė (3 kl.) iš Išlaužo pagrindinės mokyklos (logopedė R. Juodsnukienė), Jūratė Giedraitytė (4 kl.) iš Jiezno gimnazijos (logopedė S. Janulevičienė), Matas Butkus (2 kl.) iš Skriaudžių pagrindinės mokyklos (logopedė I. Miklaševičienė), Simona Radžiūnaitė (2 kl.) ir Eglė Lukoševičiūtė (3 kl.) iš Balbieriškio pagrindinės mokyklos (logopedė J. Adamonienė), Motiejus Šalčius (1 kl.), Vita Draskinytė (1 kl.) ir Aistė Malinauskaitė (4 kl.) iš Birštono gimnazijos (logopedė N. Kopcikienė) ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai: Saulė Tamulaitytė (3 kl.) (logopedė L. Pabarčienė), NojusButėnas (4 kl.), (spec. pedagogė I. Kuzminskienė), Laura Jancevičiūtė (8 s kl.)( mokytoja V. Petrulionienė) ir Ligita Klimaitė (soc. įgūdžių ugd. kl.)(mokytoja D. Miliauskienė).
Laureatai apdovanoti Švietimo skyriaus diplomais ir Švietimo centro atminimo dovanėlėmis. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė I. Balčiukynienė visiems dalyviams įteikė padėkos raštus, o Prienų švietimo centro metodininkė Oksana Radzvilavičienė – rašiklius. Nuoširdžiai dėkojame konkurso rėmėjai UAB „Trupinys“ ir jo vadovei Janinai Bublienei už saldžias vaišes, o Prienų Švietimo centrui – už atminimo dovanėles visiems konkurso dalyviams.
Dėkojame konkurso “Dailus raštas akį glosto” dalyviams, mokyklų mokytojams ir pagalbos mokiniui specialistams, ugdantiems taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, paskatinusiems savo mokinius domėtis Lietuvos nematerialiuoju kultūriniu paveldu.

DSC_7992.JPG DSC_7993.JPG DSC_7994.JPG DSC_8000.JPG DSC_8001.JPG DSC_8003.JPG DSC_8005.JPG DSC_8013.JPG DSC_8014.JPG DSC_8031.JPG DSC_8035.JPG