IMG 4179Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su specialiojo ugdymo skyriaus mokiniais apsilankė Lietuvos pasienyje – Visagine. Ten, penktadienį, gruodžio 2d, kultūros centro salėje „Daugystė" vyko antrasis respublikinis vaikų ir jaunimo neįgaliųjų festivalis „Nepasiduok".

Festivalis organizuotas siekiant paminėti gruodžio 3 d. vyksiančią Tarptautinę neįgaliųjų dieną. Festivalio organizatorių tikslas – padėti neįgaliems vaikams bei jaunuoliams atskleisti kūrybinius gabumus, juos tobulinti, aktyvinti neįgaliųjų bendradarbiavimą su sveikaisiais.

Į festivalį atvyko kolektyvai iš įvairių Lietuvos kampelių: Visagino, Zarasų, Vilniaus ir Ukmergės. Į festivalį atvykusius svečius sveikino Visagino savivaldybės admininstracijos direktorius Sergej Mickevič, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Asta Sieliūnienė. Festivalį globojo Visagino savivaldybės administracija.IMG 4177

Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos dainavimo studija, vadovaujama muzikos mokytojos metodininkės Ramunės Liutvynskienės ir būrelis Specialiojo ugdymo skyriaus mokinių, kuriuos dainuot mokė mokytoja Kristina Belenavičienė visiems padovanojo dainos “Kalėdų stebuklas” premjerą. Dainos žodžių autorė Kristina Belenavičienė, muzika Lijanos Stakauskaitės. Vaikus rengusios mokytojos paruošė ir parodė žiūrovams ir mizansceną pagal dainos tekstą ir prasmę.

Festivalį organizavo Visagino Sutrikusio intelektos žmonių bendrija “Viltis “ ir Česlovo Sasnausko menų mokykla. Festivalį vainikavo Vita Pimpienė su savo mokiniais, atlikę dainą „Nepasiduok".Visi festivalio dalyviai kartu nusifotografavo ir skubėjo pietų. Vaikai grįžo pavargę ir susimąstę, kupini gerų emocijų, pasisėmę kūrybinių minčių naujiems pasirodymams.