Spausdinti

Praktinių įgūdžių ugdymas specialiųjų poreikių turintiems mokiniams yra vienas svarbiausių ugdomosios veiklos uždavinių. Lapkričio 15 d. auklėtojos Dalia Pyragienė ir Birutė Žukauskienė bendrabutyje gyvenantiems mokiniams surengė praktinį užsiėmimą „Kepame sausainius“.
Bendrabučio virtuvė vėl tapo maža kepyklėle, kurioje virte virė darbas: buvo plakami kiaušiniai, tirpinamas sviestas, minkoma tešla ir pagal seną tradiciją mėsos malimo mašinėlės pagalba gaminami naminiai sausainiai. Darbo užteko visiems: Ernestas suko malimo mašinėlės rankeną, Raminta ir Aistė „gaudė“ suformuotas sausainių gyvatėles, Laura dėliojo sausainius į kepimo skardą, o Artūras, Audrius, Austėja ir kiti vaikai atidžiai stebėjo darbo eigą ir mokėsi iš vyresniųjų.

Auklėtojos ne tik mokė, kaip gaminti, bet ir atskleidė vaikams kulinarinių paslapčių, aptarė dienos rūpesčius ir džiaugsmus. Kai pakvipo sausainiais, prasidėjo stalo dengimo ir puošimo darbai. Vaikai stengėsi kuo gražiau padengti stalą, mokėsi lankstyti servetėles, kad susėdus visiems drauge būtų ne tik skanu, bet ir gražu.
Puodelis arbatos ir pačių pagaminti sausainiai sušildė mokinius tokį žvarbų rudens vakarą. Vaikai prisiminė mokyklą baigusias mergaites – Viktoriją, Editą ir Redą, kurios savo pagamintais saldumynais ne kartą džiugino visus bendrabučio vaikus. Mokiniai svarstė, kad galbūt tokie praktiniai kulinariniai užsiėmimai nulėmė šių mergaičių profesijos pasirinkimą, nes šiuo metu jos sėkmingai mokosi virėjos specialybės Alytaus PRC.