DSC 2885Užgavėnės – baigiamoji žiemos linksmybių šventė, žiemos palydų diena, kurią Specialiojo skyriaus mokiniai kartu su visais darbuotojais triukšmingai atšventė vasario 9d.
Netradicinio ugdymo diena prasidėjo netradiciškai: mokiniai kartu su mokytojomis virto čigonais, žydukais, velniais, nuotakomis ir kitokiais persirengėliais. Visas skyrius kvepėjo kepamais blynais, skambėjo Užgavėnių dainos. Persirengėliai būriais, dainuodami, šūkaudami keliavo po visas klases, vaišinosi gardumynais, šoko ir dainavo.

Vėliau linksmybės persikėlė į mokyklos kiemą, kur mūsų jau laukė gražuolė Morė. Visi šoko ,,Meškutę“, ,,Kepė kepė kepė boba blynus“, ,,Lenta tenta“ ir kitus Užgavėnių žaidimus.
Visi norėjusieji išbandė rankos tvirtumą, kovodami rate su maišais, kojų miklumą estafetėje su blynais, vaišinosi karšta arbata ir įvairiais Užgavėnių patiekalais.
Morę – visų žiemos negandų simbolį sudeginom šaukdami : ,,Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Jei nebėgsi, išvarysim, Su botagais išbaidysim!
Per Užgavėnes daug šokom, trypėm, šūkalojom, bet ar pavyko išvyti žiemą sužinosime vėliau. Tikriausiai, pavyko!

003.JPG 005.JPG 012.JPG 023.JPG DSC_2850.JPG DSC_2861.JPG DSC_2877.JPG DSC_2879.JPG DSC_2885.JPG DSC_2902.JPG DSC_2914.JPG