DSC 8077Gruodžio 3 d. - Tarptautinė neįgaliųjų diena Prienų "Revuonos" pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriuje kiekvienais metais minima beveik 50 - ties ugdytinių, mokytojų ir mokyklos svečių.
Kasmet Tarptautinė neįgaliųjų diena Specialiojo ugdymo skyriuje – tarsi gimtadienis. Vesti pamokas ir pabendrauti su šios skyriaus ugdytiniais kasmet į netradicinio ugdymo dieną susirenka nemažas būrys svečių.

Netradicinio ugdymo dieną „Aš tarp kitų", kurios tema „Mano pasaulis", specialistai ir žinovai supažindino vaikus su pasauliu, supančiu ne tik juos, bet ir kitus, kuriems aktuali sveika ir saugi gyvensena.
Prie sveikos gyvensenos daug prisidėjo Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Biuro specialistės Vesta Stankevičienė ir Gintarė Meškauskė Specialiojo ugdymo skyriaus vaikams pravedė net dvi pamokas, vieną berniukams – apie jų laukiantį suaugusiųjų gyvenimą ir būtiną higieną, o kitą mergaitėms – apie jų laukiančius ir jau šiandien aktualius rūpesčius. Kartu su kolegėmis apsilankiusios Giedrė Žilinskaitė ir Justina Miliauskaitė visiems vaikams įteikė daug saldžių prizų bei higienos priemonių.
Dovanų bei siurprizų negailėjo ir kiti dienos svečiai.
Prienų sveikos gyvensenos klubo ,,Versmenė" narės vaikus supažindino su maisto subtilybėmis. Maistas gali būti ne tik skanus, bet ir sveikas. Būtent to saldžioje edukacijoje „Menas gyventi sveikai" vaikus ir mokė Loreta Šaltienė, Gražina Mikušauskaitė ir Birutė Trainavičienė.
Prienų lopšelio-darželio „Pasaka" specialioji pedagogė Albina Sadauskienė vaikams pasekė „Kalėdinę pasaką", kurios metu vaikai kartu su viešnia iš popieriaus darydami šios pasakos dekoracijas pavertė ją tikru Kalėdų stebuklu.
Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro atstovės Laura Bisikirskienė ir Kristina Žuklienė kartu su vaikais sukūrė didelį plakatą, kuriame ir atsispindėjo „Mano pasaulis" toks, kokį jį matė tądien vaikai.
Specialiojo ugdymo skyriaus vaikai kasmet plačiau sužino ir apie pasaulyje slypinčius pavojus. Per Mantvydo prekevičiaus vedamą paskaitą vaikai išgirdo ir apie pasaulines katastrofas. Rodos, tokie pavojingi gamtos reiškiniai, kaip žemės drebėjimas, uraganas arba žmonių neapdairumo sukeltos lėktuvų, automobilių katastrofos, gali tapti ne tokie baisūs, kai sužinai, kaip galima jų išvengti arba joms įvykus – išlikti.
Jau ne pirmą kartą netradicinės dienos organizatorės „Revuonos" pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Kristina Belenavičienė, socialinė pedagogė Auksė Grižaitė bei mokytoja Vida Petrulionienė pabrėžia, kad jaučiamas itin didelis indėlis ir supratingumas kitų „Revuonos" moksleivių, kurie su malonumu prisideda prie bendrų renginių. Ir šią šventinę dieną kūno kultūros mokytojos Vilmos Glaveckienės organizuotose krepšinio bei kvadrato rungtynėse susitiko jungtinės ir 5-10 klasių pagrindinio ir specialiojo ugdymo moksleivių komandos. Varžyboms teisėjavo Ainoras Vaškys.

Prie neįgaliųjų dienos minėjimo jau ne pirmą kartą prisidėjo ir kita „Revuonos" pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui – Rasa Alaburdienė. Ji surengė praktinį informacinių technologijų užsiėmimą, kuriame vaikai kartu su „Revuonos" dešimtokais galėjo kompiuteryje nupiešti savo pasaulį.
Specialiojo ugdymo skyriaus sveikatos priežiūros specialistė Gražina Valatkienė vaikams vedė relaksacijos pamokėlę, o mokytoja Daina Miliauskienė mokė pasigaminti sveikas, daug vitaminų turinčias sultis.
Graži diena baigėsi refleksija mokyklos aktų salėje. Joje visiems šios dienos mokytojams „Revuonos" pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė įteikė padėkas, kartu su neįgaliais vaikais aptarė patirtus nuotykius, įgytas naujas žinias.
Minėjimas baigėsi mažosios viešnios Austėjos Belenavičiūtės atliekama, o muzikos mokytojos Ramunės Liutvynskienės akomponuojama daina „Šalia". Jau po pirmųjų dainos akordų prie Austėjos ant salės scenos prisijungė ir specialiojo ugdymo skyriaus moksleiviai, o svečių akyse sužvilgo ašaros.

DSC_8077.JPG DSC_8082.JPG DSC_8083.JPG DSC_8086.JPG DSC_8097.JPG DSC_8099.JPG DSC_8105.JPG DSC_8110.JPG DSC_8112.JPG DSC_8114.JPG DSC_8117.JPG DSC_8130.JPG DSC_8133.JPG DSC_8167.JPG DSC_8169.JPG