Spausdinti

IMG 3642Šiais mokslo metais Specialiojo ugdymo skyriaus Socialinių įgūdžių klasės mokiniai technologinių, verslumo įgūdžių ugdymo, praktinės, projektinės veiklos, pažinties su profesijomis veiklos pamokų metu daug keliavo į pažintines, mokomąsias išvykas. Mokomės ne tik klasėje pamokų metu, bet stengėmės kuo daugiau susipažinti su mus supančia aplinka, artimiausiomis įstaigomis, skirtingos paskirties parduotuvėmis, banku, jo atliekamomis funkcijomis, mokėmės naudotis bankomatu, banko mokėjimo kortelėmis.

Vykome į pažintines išvykas: maisto, kanceliarinių, higienos, pramoninių statybinių prekių parduotuves, į knygyną, vaistinę, turgų. Stebėjome, aiškinomės prekių paskirtį, jų kainas, galiojimo terminus, lyginome pigesnes ir brangesnes prekes, jų kainas įvairių akcijų metu.
Šių pamokų metu stengėmės susipažinti ir pagilinti turimas žinias apie profesijas: gydytojų, kirpėjų, baldžių, siuvėjų. Vykome į pažintines išvykas į Prienų visuomenės sveikatos biurą ,,Man rūpi mano sveikata", į kirpyklą ,,Plaukų priežiūros procedūros", į UAB ,,Scapa'' ,,Susipažįstame su baldžiaus profesija".
Mokytoja Daina Miliauskienė visų šių pamokų metu stengėsi ugdyti gebėjimą spręsti mokinio patirtį ir interesus atitinkančias kasdieninio gyvenimo problemas, taip pat padėti mokiniams pažinti karjerai, profesijai svarbias asmenybės charakteristikas, socialinę aplinką ir socialinių vaidmenų įvairovę.

IMG_3314.JPG IMG_3330.JPG IMG_3340.JPG IMG_3599.JPG IMG_3607.JPG IMG_3620.JPG IMG_3636.JPG IMG_3642.JPG IMG_3674.JPG IMG_3680.JPG IMG_3688.JPG