Spausdinti

StartuoliaiLapkričio mėnesis Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje buvo kupinas informacinių technolohijų. Dauguma mokyklos mokinių ne tik mokėsi nuotoliniu būdu, bet ir dalyvavo įvairiuose kitose veiklose. Penktokai ir devintokai pasitikrino savo žinias dalyvaudami Nacionaliniuose mokinių pasiekimų patikrinimuose.

Į savo mokyklą buvome pasikvietę lektorius iš „Turing school“, kurie nuotoliniu būdu suorganizavo tris susitikimus ir aptarė su mokiniais tris skirtingas temas. Septintokai sužinojo daugiau apie kibernetinį saugumą dalyvaudami paskaitoje „Kibernetinis saugumas - ar įmanoma nulaužti Lietuvą per 10 min.?“ Aštuntokai dalyvavo pamokoje „IT startuoliai - IT startuolių kūrimas mokykloje“. .Devintokai ir dešimtokai dalyvavo užsiėmime, skirtame pažinčiai su dirbtiniu intelektu „Nuo Beyoncės iki BMW“. Visuose užsiėmimuose mokiniai ne tik sužinojo daug naujų dalykų apie informacines technologijas, bet ir patikrino savo žinias bei laikėjo prizus.

Daugiau nei pusšimtis 1-10 klasių mokinių dalyvavo Tarptautiniame informatikos ir informatinio mąstymo konkurse „Bebras“. Savo žinias pasitikrino ir su bendraamžiais pasivaržė 22 pradinių klasių ir 46 vyresniųjų klasių mokiniai. Dabar lauksime šio konkurso rezultatų.

Džiugu, kad mokiniai ne tik sėkmingai mokosi nuotoliniu būdu, bet ir dalyvauja įvairiose veiklose.

 

 

„ Kibernetinis saugumas- ar įmanoma nulaužti Lietuvą per 10 min?