Spausdinti

IMG 1851Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos antrokai, ketvirtokai ir pailgintos darbo dienos grupės mokiniai kartu su mokytojomis V. Abramavičienė, N. Matuizienė ir D. Kriščiūnienė spalio mėnesį dalyvavo respublikiniame projekte „Olimpinis mėnuo 2020“. Projekto tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą, supažindinti su sveikos gyvensenos principais, pasiūlyti naujų idėjų, atrasti smagių ir motyvuojančių fizinio aktyvumo veiklų. 2020 metų „Olimpinis mėnuo“ projekte sudalyvavo daugiau nei 26 tūkstančiai vaikų net iš 58 savivaldybių.

Pirmoji savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui. Mokiniai mankštinosi šokio ritmu, atliko įvairias kitas fizinio aktyvumo veiklas, lavino skirtingus judesius. Antrąją savaitę skyrėme sveikai mitybai. Mokiniai gavo daug įdomios informacijos ir patarimų apie sveiką maistą, vartojo daug vandens. Trečioji savaitė – skirta emocinei sveikatai. Projekto dalyviai kartu mokėsi atpažinti, suprasti ir įvardinti emocijas bei jas valdyti. Ketvirtąją savaitę skyrėme kokybiškam poilsiui. Su mokiniais mokytojos kalbėjo, kodėl žmogui reikalingas poilsis, kas atsitiktų, jei mes nepailsėtume, kaip reikia teisingai ilsėtis. Mokiniai bandė patys sugalvoti atsipalaidavimo pratimų. Visi projekte dalyvavę mokiniai buvo apdovanoti diplomais.
Džiaugiamės, kad projekto pagalba skatinome vaikus stengtis kuo sveikiau maitintis, gerinti emocinę sveikatą kokybiškai leidžiant laisvalaikį ir būti kuo daugiau fiziškai aktyvesniais.

IMG_1851.jpg received_1068509673570529.jpg received_151854406639781.jpg