Spausdinti

Susipažinę su projektinės veiklos užduotimi, 6ab klasių mokiniai peržiūrėjo net septynis įvairių muziejų parengtus vaizdo įrašus apie senuosius radinius ir istorines vertybes, sužinojo kokios gali būti valstybės lygiu dovanojamos dovanos. Po to vyko viktorina, kurios metu reikėjo atsakyti į klausimus, į kuriuos atsakymus jie galėjo išgirsti ir pamatyti vaizdo įrašų peržiūroje. Vieniems pasisekė įsidėmėti daug informacijos ir faktų, kitiems atsakyti į klausimus sekėsi šiek tiek sunkiau.

Po to jie atliko savarankišką užduotį, pasitarus ir pabendravus su artimaisiais ieškojo šeimos relikvijos, kuri būtų perduodama iš kartos į kartą. Tai galėjo būti nertos, megztos ar siuvinėtos staltiesės, servetėlės, drožinėtas kryželis ar rožančius, gintariniai karoliai, medinė ar keraminė statulėlė, medaliai, senieji paveikslai ir baldai, gobelenai ir kilimai, šeimos albumai, monetos. Užduočių aptarimo metu mokiniai nustebino vaizdingais pristatymais, kuriuose jautriai papasakojo savo šeimos istorijas, kokiu būdu jų šeima įsigyjo relikviją ar vertingą daiktą.
Ši kartą projektinės veiklos dalyviai buvo nustebinti 6a klasės mokinio istorine relikvija- akmenine kirvuko galvute, kuria mūsų protėviai naudojosi dar akmens amžiuje. Šis radinys buvo rastas 1947 m., kirvuko galvutė buvo atkasta ruošiant pamatus naujai trobai. Mokiniai su pasididžiavimu pristatė šeimos relikvijas, apie kurias, ieškodami informacijos, sužinojo daug įdomių faktų ir istorijų.