7ab klasių mokiniai noriai ir sėkmingai įsitraukė į technologijų dalyko projektinę veiklą tema „Etninė kultūra. Kulinarinis paveldas, mano šeimos receptas“. Užsiėmimo pradžioje jie susipažino su užduotimi, virtualiai apsilankė Lietuvos muziejuose, virtualiai stebėdami muziejaus ekspozicijas. „Apsižvalgė“ po Kupiškio dvaro valgomąjį, galėjo pamatyti Žemaičių muziejaus „Alka“ parengtą vaizdo įrašą apie grafų Grofskių lobį- 290 Meiseno porceliano indų rinkinį ir susipažinti, kaip kepamos dzūkiškos bandos.

Po to jie atliko svarankišką užduotį, surinkdami informaciją apie iš kartos į kartą perduodama šeimos relikviją (įvairios paskirties stalo serviravimo indus ir įrankius, staltieses, monetas, virtuvės ar valgomojo kambario senovinius baldus ir t.t.) arba užrašydami šeimos receptą. Užduočių aptarimo metu mokiniai pristatė savo savarankišką darbą, pasakydami kam priklauso indų rinkinys, jeigu žinojo, kokiu būdu įsigytas: pirktas ar gautas dovanų, kai kurie net žinojo įsigijimo metus, pasakojantis apie savo šeimos receptus, pasakė kas jiems jį papasakojo, kuriam regionui, kraštui būdingas receptas.
Ypač nustebino seniausia rasta šeimos relikvija - maldaknygė, kuri išleista dar XIX a. pabaigoje, vertingi indų rinkiniai, paveikslai ir be abejo, iš kartos į kartą, perduodami receptai. Mokytojos palinkėjo mokiniams ir toliau gilintis į savo šeimos istoriją, užrašyti iš kartos į kartą perduodamus receptus, domėtis kokias vertybes ir relikvijas yra išsaugojusi jų šeima.