Mokykloje vykdomas Erasmus+KA229 projektas „CODING in a cultural Europe“. Projekto komanda esame susipažinę su daugeliu programų ir išmokę naudotis Prezi, StoryJumper, Croma, Google klasė.
Dėl COVID19 mokyklai pradėjus dirbti nuotoliniu būdu iškilo daug naujų iššūkių.Tikrai nežinojau ar sugebėsiu, nes niekada nevedžiau pamokų nuotoliniu būdu. Paskui susikaupiau, mokiausi, dalyvavau seminaruose ir pasidarė aiškiau. Labai daug padėjo mokyklos IT specialistai Rasa Alaburdienė ir Mindaugas Rukas padrąsindami: Nesijaudinkite, ramiai, viską padarysite.

Įdomu matyti savo ugdytinius ekrane, o ne klasėje.Jie susikaupę, pasiilgę vieni kitų. Atrodo, net paaugę ir labiau subrendę. Aktyviai dalyvauja pamokose, stengiasi. Namų darbus atlieka ir nuotraukas atsiunčia į mano elektroninį paštą arba juos gaunu per Tamo dienyną. Taip,nuotolinis mokymas reikalauja daugiau laiko negu pamoka, nes reikia atsakyti į tėvelių skambučius, ištaisyti darbus, paaiškinti klaidas, pakomentuoti. Įdomu tai, kad mokiniai reaguoja į paaiškinimus ir ištaiso, ką buvo ne taip padarę. Po to nufotografuoja ir atsiunčia jau gražiai atliktus darbus.
Tada kilo mintis, sukelti nors dalelę rašinėlių į Padlet, kad mokiniai pamatytų, kaip geba parašyti ir pasidalintų su savo artimaisiais.

https://padlet.com/beradele/geplniqkpycf4831


https://padlet.com/beradele/tpif1gzdgovaw0t2