Spausdinti

Dal1ijimasis turimomis žiniomis, patirtimi yra vienas iš daugelio svarbių veiksnių asmenybės augimui ir pedagoginių kompetencijų tobulinimui. Tikime tuo ir nuolat ieškome naujų pedagoginių pažinčių ir tobulėjimo galimybių. Todėl lapkričio 26 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokykloje įvyko metodinis susitikimas „Kolegialus bendradarbiavimas – kelias vaiko sėkmės link“. Susitikime dalyvavo Alytaus miesto darželio mokyklos „Viltis“ pedagogų ir administracijos komanda bei mūsų mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus specialistai ir administracijos atstovai. Susitikimo tikslas - pasidalinti darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių (SUP) turinčiais vaikais metodais, aptarti ugdymo sėkmes ir galimybes.

Susitikimas prasidėjo šiltu pokalbiu prie kavos puodelio. Mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė pasveikino kolegas iš Alytaus ir pasidžiaugė užsimezgusia draugyste. Direktorės pavaduotoja ugdymui Kristina Belenavičienė pristatė filmuką apie skyrių, papasakojo apie mūsų mokyklos komandos sukurtą miuziklą „Z karta“, suvienijusį sveikus ir neįgalius vaikus bendram tikslui.
Specialioji pedagogė metodininkė, socialinių įgūdžių klasės mokytoja Auksė Grižaitė papasakojo apie vykdomas bendras veiklas su Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centru. Ji kalbėjo apie patirtinio mokymo veiklas: kulinarines ir menines studijas netradicinėje aplinkoje.
Kineziterapeutė, kūno kultūros mokytoja Gintarė Andriukevičiūtė pasakojo apie Europos tarptautinių iniciatyvų „Be active“ ir „Pasaulinė sniego diena“ vykdymą mūsų mokykloje, įsitraukimą ir dalyvavimą Lietuvos Specialiosios Olimpiados komiteto bei Lietuvos futbolo asociacijos organizuojamuose sportiniuose projektuose ir šventese . Ji pasidžiaugė skyriaus vaikų ir mokytojų aktyviu įsitraukimu į projektines veiklas ir dalyvavimu jose.

Specialioji pedagogė metodininkė Vida Petrulionienė džiaugėsi mūsų mokyklos dalyvavimu projekte „Augu ir kuriu Lietuvai“ kartu su Kauno miesto mokyklomis. Mokytoja vardijo, kokias vykdėme veiklas, pasakojo, kaip siekėme didžiausios verbos rekordo ir kaip šiais metais sekasi lankstyti origamio detales, skirtas rekordinės paukštės gamybai.
Po pasikalbėjimo ėjome į specialistų kabinetus, kur specialiosios pedagogės Inga Kuzminskienė, Vida Petrulionienės Ramunė Kavaliauskienė ir logopedė Laimutė Pabarčienė demonstravo edukacines aplinkas, rodė metodines priemones, dalijosi SUP turinčių mokinių ugdymo metodais.
Išsiskyrėme, pasidžiaugę naujais užsimezgusiais ryšiais ir pažadėjome kitą kartą susitikti Alytaus „Vilties“ darželyje mokykloje.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg