VšĮ "Sveikatai palankus" įgyvendina ES struktūrinių fondų projektą "Vaikų sveikos
gyvensenos akademija". Projekte dalyvauja ir Prienų “revuonos” pagrindinės mokyklos mokiniai. 2019-10-10 d. vyko pirmieji užsiėmimai 4b kl. ir 5 kl. mokiniams.
Mokiniai sužinojo, kad subalansuotas maistas ir tinkamas mitybos rėžimas - svarbi sveiko gyvenimo būdo dalis. Taisyklinga mityba turi didelę reikšmę vaiko augančiam organizmui, emociniam jo vystymuisi bei elgsenos formavimuisi.
Taip pat mokiniai supažindinti su atliktais tyrimais , kuriuose skelbiama, kad didelės dalies moksleivių mitybos įpročiai yra nesveiki. Daugiau kaip 50 % vaikų kasdien valgo saldumynus, 30 % vartoja saldžius gazuotus gėrimus, moksleiviai nepakankamai valgo daržovių ir vaisių. Neabejotina, kad sveikatos problemos, kurias sukelia toliau augantis visuotinis fizinis pasyvumas ir vaikų bei paauglių nutukimo didėjimas, gali būti laikomos vienu didžiausiu iššūkiu, susijusiu su visuomenės sveikata 21 amžiuje.

Projekto metu mokiniai mokomi valdyti emocijas ir jas atpažinti santykyje su mityba, ugdoma valgymo kultūrą, etiketas, analizuojami maisto produktai, gaminami sveikatai palankūs patiekalai. Mokiniai mokomi pamėgti naujus skonius. Vaikai įgis daug praktinių įgūdžių: ką, kaip ir kiek valgyti, kokius rinktis maisto produktus ir ką gaminti,taip pat kaip valdyti emocijas, kad būtum sveikas ir laimingas. Siekiant pakeisti vaikų požiūrį į maistą ir suformuoti teisingą valgymo kultūrą, bus taikomi žaidimai, naudojamos įvairos metodinės priemonės, supažindinsime vaikus su sveikatos ir nesveikatos
šaltiniais, siekiant ugdyti vaikų sąmoningumą.
Šis projektas prisidės prie sveikatos išsaugojimo, vaikai išmoks subalansuotos mitybos pagrindinių principų, susipažins su emocijomis, savitvarda, pozityvu, poilsio rėžimu.