DSC 6536Konkursui buvo pateikti 43 darbai, kuriuos kūrė mokiniai iš 11 ugdymo įstaigų: Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos, Kalvarijos meno mokyklos, Birštono meno mokyklos dizaino studijos, Birštono gimnazijos, Prienų „Žiburio“ ir Stakliškių gimnazijų, „Ąžuolo“ progimnazijos, Balbieriškio, Naujosios Ūtos ir „Revuonos“ pagrindinių mokyklos bei Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro.
Konkurso dalyvius bei jų mokytojus sveikino „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, Švietimo skyriaus vyr. specialistė Laimutė Jančiukienė, Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Danguolė Damijonaitytė. Jos, žvelgdamos į išrikiuotas mokinių sukurtas rankines, linkėjo, kad kūrėjams nepristigtų energijos, kūrybinių idėjų ir dar ne kartą dalyvauti konkurse.

Šio konkurso sumanytoja Rasa Uleckienė, pasidžiaugusi dalyvių gausa ir jų darbais, kvepiančiais natūralia oda, kavos pupelėmis, knygomis, prisiminimais, priminė, kad darbai galėjo būti pateikiami į dvi kategorijas: „Rankinė – madingas aksesuaras“ ir „Rankinė – interjero detalė“. Konkurso dalyvių darbai buvo vertinami dviejose amžiaus grupėse: 5–8 ir 9–12 klasių. Pasak R. Uleckienės, kadangi konkursui buvo pateiktas ir vienas antrokės darbas, matyt, reikia praplėsti dalyvių amžių.
„Visi jūs esate laimėtojai, nors ne visi šiandien gausite nugalėtojų diplomus, nes visi jūs gebate kurti gražius erdvinius darbus. Tikiu, kad kai kurie iš jūsų taps kūrybiškais žmonėmis, dizaineriais ar iliustratoriais“, – kalbėjo R. Uleckienė.
Matydama, kaip konkurso vertinimo komisijos nariai žavėjosi mokinių kūriniais ir buvo norinčiųjų nusipirkti, ji siūlė pasvarstyti, ar neverta kito konkurso baigiamosios šventės metu surengti mugę, kad norintys galėtų įsigyti rankines ar užsisakyti.
Konkursui pateiktus darbus vertino komisija, kuriai teko nelengva užduotis, nes rankinių buvo įvairių įvairiausių: siūtų iš audinio ir odos, veltų iš vilnos, rištų, nertų, klijuotų iš popieriaus, pagamintų iš antrinių žaliavų, lego kaladėlių, plastiko, senų knygų, o puošybai buvo panaudoti ne tik įprasti elementai: spalvotos juostelės, karoliukai, sagos, bet ir makaronai, kompaktiniai diskai...
Komisijos narė Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė, dalyvaujanti jau trečiojo konkurso vertinimo komisijos darbe, pastebėjo, kad darbų kūrėjai tobulėja, jų kūrybiškumas ir atlikimo kokybė auga. Pasak komisijos narės, komisijai nelengva atrinkti geriausius, nes įdomūs visi darbai. Ji linkėjo ir toliau kurti bei džiuginti savo kūryba.
Komisijos sprendimu 5–8 klasių amžiaus grupėje I kategorijoje pirmoji vieta paskirta Taurintui Talačkai (Prienų r. Stakliškių gimnazija, 7 kl., mokyt. E. Kreizienė), antroji – Brigitai Vaitiekūnaitei (Naujosios Ūtos pagrindinė mokykla, 8 kl., mokyt. V. Glaveckienė), trečioji – Evelinai Klimaitei („Ąžuolo“ progimnazija, 8 kl., mokyt. D. Dragūnienė). Nominacijos už estetinį pajautimą įteiktos „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 7a kl. mokinėms Viktorijai Šuliauskaitei ir Emilijai Mitrulevičiūtei (mokyt. R. Uleckienė).
Tarp II kategorijos darbų geriausiu pripažinta Darijos Kuzmickaitės sukurta rankinė („Revuonos“ pagrindinė mokykla, 5 kl., mokyt. A. Deltuvienė). Antroji vieta atiteko Airidai Alaveckaitei („Ąžuolo“ progimnazija, 8 kl., mokyt. D. Dragūnienė), trečioji – Adrijai Andriuškevičiūtei, Medai Danilevičiūtei („Revuonos“ pagr. mokykla, 8 kl., mokyt. V. Glaveckienė). Nominacijos už dekoratyvumą įteiktos Dominykui Akamauskui ir Mantui Charbakai (Balbieriškio pagr. mokykla, 7 kl., mokyt. D. Kundrotienė).
9–12 klasių grupėje I kategorijoje pirmoji vieta atiteko Martynui Gusui („Žiburio“ gimnazija, IIb kl., mokyt. I. Rasimavičienė), antroji – Meirūnei Čižauskaitei (Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazija, IIg kl., mokyt. D. Viliušienė), trečioji – Rugilei Akelytei (Kalvarijos meno mokykla, 15 m., mokyt. I. Šidlauskienė).

II kategorijoje pirmoji vieta atiteko Mildai Dulinskaitei (Kalvarijos meno mokykla, 15 m., mokyt. I. Šidlauskienė), antroji – Medai Aldakauskaitei („Revuonos“ pagr. mokykla, 9 kl., mokyt. R. Uleckienė), trečioji – Patricijai Bratkauskaitei („Revuonos“ pagr. mokykla, 9 kl., mokyt. V. Glaveckienė).
Nugalėtojai apdovanoti Prienų r. savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo diplomais ir asmeninėmis dovanomis.
Didelis būrys jaunųjų kūrėjų apdovanoti ir rėmėjų dovanomis. O rėmėjų būrys šiais metais itin gausus.
Visiems konkurso dalyviams buvo įteiktos organizatorių – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės I. Balčiukynienės padėkos ir saldūs prizai, juos rengusiems mokytojams – padėkos ir konkurso simboliai keraminiai antpirščiai, kuriuos sukūrė mokyt. A. Deltuvienė.
Šventėje buvo demonstruojamos rūbų kolekcijos „Ronja – plėšiko duktė“ ir „Netoli nuėjom...“. Rūbus kūrė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dizaino studijos „Modus“ jaunieji dizaineriai ir 9 klasės mokinys Danielius Aldakauskas.