IMG 7522Vasario 14 -oji buvusiam ilgamečiam „Revuonos“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojui Albinui Asilavičiui, išvakarėse šventusiam 70 -ties metų jubiliejų, buvo išties neeilinė diena. Dienas pensijoje leidžiantis pedagogas savo buvusių bendradarbių kvietimu vėl apsilankė mokykloje, kurioje jo laukė staigmenos, padėkos ir sveikinimo žodžiai.
„Revuonos“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojos Elenos Bendinskienės iniciatyva sporto salėje, kuri dešimtmečius buvo Albino darbo vieta, organizuotos tarpmokyklinės kvadrato varžybos. Šių varžybų rengimo tradiciją prieš daugelį metų pradėjo A. Asilavičius, todėl mokytojui buvo patikėta apdovanoti nugalėtojus savo vardo taurėmis ir medaliais.
Dėl apdovanojimų rungėsi Veiverių Tomo Žilinsko, Jiezno gimnazijų, „Ąžuolo“ progimnazijos ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos berniukų ir mergaičių komandos, kurias treniruoja mokytojai Rolandas Meškauskas, Saulius Šimanskas, Kristina Kalesinskaitė, Kęstutis Joneliūnas ir Elena Bendinskienė.

Didžiausia sėkmė lydėjo pirmąsias vietas iškovojusias Jiezno gimnazijos mergaičių ir „Ąžuolo“ progimnazijos berniukų kvadrato komandas, kitų mokyklų rinktinės draugiškai pasidalino antrąsias vietas. Varžybose svarbiausia buvo ne aukštų rezultatų siekimas, o judėjimas ir geros emocijos, kurioms nuteikė šventę pradėjusi mokyklos šokių grupė „Zumba“ (vadovė Daiva Žuvaitienė) bei laimėti prizai ir saldžiosios dovanos.
„Revuonos“ mokytojų kolektyve gimusi prasminga iniciatyva – kuo nuoširdžiau pasveikinti savo buvusį kolegą, palaikyti su juo ryšius, taip pat palietė ir rajono kūno kultūros ir sporto bendruomenę. Nesvarbu, kokioje mokykloje dirba, Albiną Asilavičių pažįstantys kolegos suvienijo jėgas, kad šventė vyktų sėkmingai.
Mokytojai Elenai Bendinskienei talkino teisėjai – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojas Ainoras Vaškys ir „Žiburio“ gimnazijos mokytoja Dalia Šklėriūtė. Prie organizacinio darbo prisidėjo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Alaburdienė, mokytojos Irena Vincekienė, Daiva Jonykienė, Mindaugas Rukas, Prienų kūno kultūros ir sporto centro direktorius Audronis Deltuva. Rėmėjai: Angelės Skinkienės individuali įmonė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojos.
O mokiniai tapo pagarbos savo mokytojui, kolegai liudininkais. Mokytoją Albiną Asilavičių jubiliejaus proga pasveikino gausus būrys prieniečių. Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ilgamečiam mokytojui įteikė Prienų r. savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko padėką. Jubiliatą pagerbė ir administracijos direktorius Egidijus Visockas, sveikino Prienų rajono savivaldybės tarybos narės Loreta Jakinevičienė ir Aušra Deltuvienė, Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus patarėjas Žilvinas Labanauskas, kurie linkėjo visų mylimam mokytojui neprarasti ugnelės, kuria jis uždegdavo visus. Pasveikinti savo auklėtoją susirinko ir būrelis jo buvusių auklėtinių, tarp kurių – ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pavaduotoja ugdymui Dalia Skučienė.
Nešini gėlėmis ir dovanomis mokytojui mokyklos slenkstį peržengė ir buvę A.Asilavičiaus mokiniai: Prienų sporto klubo krepšinio komandos „Scycop“ vyr. treneris Virginijus Šeškus, Audrius Šeškus ir Aurimas Bartuška.
„Toks dėmesys man buvo labai netikėtas,“ – graudinosi mokytojas Albinas Asilavičius, akimirksniu nusimetęs metų naštą ir vėl pasijutęs aktyvaus gyvenimo sūkuryje.

IMG_7443.JPG IMG_7466.JPG IMG_7522.JPG IMG_7543.JPG