Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras vykdo projektą „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas. Psichologinės pagalbos plėtra”. Prienų ŠPT įsitraukė į šį projektą ir sudarė galimybę mokyklos bendruomenei dalyvauti eilėje renginių.
2018-10-17 d. Prienų “Revuonos” pagrindinės mokyklos bendruomenė dalyvavo cikle renginių, kuriuos vedė psichologė Asta Blandė. Mokykloje vyko netradicinės klasių valandėlės SUS bei 5-8 klasių mokiniams, paskaita mokytojams bei aktyvus 5-8 klasių mokinių tėvų susirinkimas. Sus mokiniai dalyvavo užsiėmime “Mokinių tarpusavio santykių gerinimas”, 5 klasių mokiniai mokėsi spręsti konfliktus, 6 – 8 -okai aiškinosi paauglystėje kylančius klausimus ir aptarė paauglystės galimybes, gilino konfliktų sprendimo įgūdžius. Mokytojai klausėsi paskaitos “kaip bendrauti ir mokyti paauglį”, na o tėveliams buvo vestas užsiėmimas „Tėvų namų darbai, kai vaikas mokosi mokykloje”.

Psichologė akcentavo, kad mokyklos etapas yra svarbus ir ypatingas. Jame vyksta visapusiškas asmenybės augimas ir branda. Norėdami kuo daugiau stabilumo ir saugumo, tėvai turėtų aktyviai dalyvauti mokyklos gyvenime, padėti spręsti iškilusias problemas, aktyviai bendrauti tarpusavyje. O pradžia galėtų būti tokia: pasitikėjimas tuo, ką pasirinko – ugdymo įstaiga – ir pripažinimas, kad tiek patys, tiek vaikas, tiek mokytojai gali klysti, o klaidos yra duotos patirčiai, o ne nuoskaudoms kaupti. Jeigu tėvai bus aktyvūs mokyklos gyvenime – vaikas matys, kad įstaiga, kurią pasirinkote, jums taip pat patinka.
Dėkojame visiems susirinkime dalyvavusiems tėveliams. Bendraukime ir bendradarbiaukime, nes mūsų visų bendras tikslas – pagerinti keivieno mokinio ugdymosi pasiekimus, kad kievienas jaustųsi saugus, mylimas ir reikalingas.