Spausdinti

1002018-05-12 (šeštadienis) Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos bendruomenei buvo ypatingas. Mokykla minėjo svarbų jubiliejų: ilgaamžės mokyklos slenkstį mokiniai jau mina 100 metų. Šis jubiliejus dar svarbus ir tuo, kad sutapo su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu.

Šia garbinga proga „Revuonos“ mokyklos bendruomenė surengė šventinių renginių ciklą: vyko mokinių klubo organizuotas bėgimas Dvariuko gatvėmis 10x10, šventė mokiniams „Jie garsina mūsų mokyklą“, parengta „Iškilių žmonių galerija“ su mokykloje dirbusių administracijos darbuotojų, mokytojų biografijomis, taip pat surengta mokytojų senjorų darbų paroda, išleistas jubiliejinis kalendorius su 10 kl. mokinės D. Rasimaitės darytomis nuotraukomis, jubiliejinis mokyklos laikraščio numeris, atnaujinta ir D. Rasimaitės daryta nuotrauka papuošta laiptinė į II mokyklos aukštą.

Na, o finalinis renginys vyko gegužės 12 d. šeštadienį. Iškilmės prasidėjo šv. mišiomis Prienų Kristaus apsireiškimo bažnyčioje. Susikaupimui šventose mišiose nuteikė rami smuikeliu griežiama melodija, o melstis padėjo net 5 kunigai, iš kurių du – buvę mūsų mokyklos mokiniai. Po šv. mišių šventinis koncertas vyko Prienų Kultūros ir laisvalaikio centre. Į šventę susirinko daugybė buvusių ir esančių pedagoginių darbuotojų, mokinių, jų tėvų, mokyklos rėmėjų, socialinių partnerių, kitų mokyklų atstovų. Labai malonu, kad savo buvimu ir dovanomis mus pagerbė LR Seimo narys A. Palionis, LR Seimo nario V. Kamblevičiaus patarėja L. Jakinevičienė, Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas, kiti garbūs svečiai. Didelis būrys mokyklos mokytojų buvo apdovanoti padėkos raštais. Šventinėje programoje pasirodė „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai, į praeitį nukėlė filmuoti kadrai. Labai džiaugiamės savo buvusių mokinių Aurelijos ir Gabrielės finaliniais numeriais, kurie tik dar kartą įrodė, kad mes augame ir auginame kitus. Po koncerto, visi panorėję, rinkosi mokykloje, kur kieme, paradinėje mokyklos pusėje buvo pašventinta skulptūra, o aktų salėje ir kabinetuose vyko prisiminimų vakaras.
Nuoširdžiai dėkojame visiems, padėjusiems rengti šventę, dalyvavusiems joje ar parėmė finansiškai. Didžiuojamės savo mokyklos bendruomene, aktyvia, gražia ir jauna.IMG 2289