×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2016-2017/2017-seneliu-svente
Spausdinti

DSCF5999Į ,, Revuonos“ pagrindinę mokyklą rinkosi jau seniai mokyklinį slenkstį peržengę antros klasės mokinių seneliai. Šiai vakaronei vaikai ruošėsi iš anksto. Paruošė dailius pakvietimus, dovanėles seneliams, mokėsi eilėraščių, dainų, šokių, piešė.
Vakaronę mokiniai pradėjo pačiomis gražiausiomis lietuvių liaudies dainomis ir eilėraščiais apie senelius, apie jaunystę, apie mokyklinį suolą. Vėliau seneliams teko įminti mįslių, sekti savo jaunystės pasakas. Agnutė, Klaudija, Ignas, Dominykas, Saulė Meilės Kudarauskaitės eilėraščiu „ Močiutė kepa duoną“ deklamavo kaip senovėje kepė duoną. Visi susirinkusieji skanavo įvairių skonių sūrių, kitų senelių atsineštų vaišių, gėrė naminę girą. Pasistiprinę seneliai su anūkais varžėsi įvairiuose konkursuose, žaidė žaidimus, atlikinėjo įvairias užduotis.
Austėjos senelis pasidalijo prisiminimais apie šioje mokykloje praleistus mokyklinius jaunystės metus. Na, o Dominyko prosenelė ir Miglutės senelė dainavo ir kvietė visus dainuoti jų dainuojamas lietuvių liaudies dainas.

Vėliau seneliai kvietė močiutes smagiai polkai, kurią liaudiškais instrumentais grojo jų anūkai. Visiems buvo linksma, jauku ir gera. Niekas neskubėjo namo. Seneliai džiaugėsi anūkų pagamintomis dovanėlėmis, jų tobulėjimu, išradingumu, sumanumu bei kūrybiškumu.
Šventės pabaigoje visi kartu sušokome šokį „ Graži mūsų šeimynėlė “, mokiniai ir svečiai dėkojo mokytojai už turiningai praleistą laiką.