Mūsų mokykloje yra šauni tradicija – „Penktokų krikštynos“. Ši tradicija simbolizuoja buvusių pradinukų šventinimą į pagrindinę mokymosi pakopą. Krikštynas visuomet organizuoja 6 klasių mokiniai. Šeštokai krikštynoms pradėjo ruoštis jau rugsėjo pabaigoje. Mokiniai galvojo, kaip įdomiai ir įsimintinai pažymėti šią šventę.

Šeštokai sugalvojo originalias rungtis, tad penktokams nebuvo laiko nuobodžiauti. Penktokai turėjo atlikti įvairias linksmas rungtis, tokias kaip: surasti išėjimą iš labirinto, supinti mergaičių plaukus, rasti būdą ištraukti obuolį iš indo be rankų, ragauti „krikšto“ vaišes ir kt. Krikštynų pabaigoje penktokams buvo išdalinti krikšto vardai. Šios krikštynos simbolizavo ilgą pagrindinio ugdymo pradžios kelią.

Kai šventė, skirta penktokams, baigėsi. Mokiniai klegėdami, dalindamiesi įspūdžiais su gera nuotaika išskubėjo namo. Ačiū šeštokams ir jų auklėtojoms už šmaikštų renginį! Penktokus sveikiname užkopusius ant pirmojo pagrindinės mokyklos laiptelio. Visiems linkime kuo geriausių rezultatų, tolerantiškos ir nuoširdžios draugystės.