IMG 4387Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje puoselėjamos tradicijos. Šiais metais tradicinė Abėcėlės šventė vyko gegužės 12 dieną. Į šventę tėvelius, sesutes, broliukus, senelius pakvietė pirmokėliai ir jų mokytoja Virginija Abramavičienė. Šventėje dalyvavo mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.
Pirmokai šiai šventei ilgai ir kruopščiai ruošėsi: mokėsi deklamuoti eilėraštukus, vaidinti, dainuoti, šokti. Vaikai nekantravo kuo greičiau visiems parodyti, ko išmoko per šiuos mokslo metus. Jie drąsiai deklamavo eilėraštukus apie abėcėlės raideles, pritardami mokyklinėmis dūdelėmis dainavo dainelę „Muzikantas”. Pirmokėliai visus nustebino aktoriniais gebėjimais. Mažieji puikiai suvaidino ištrauką iš Žemaitės apsakymo „Kaip Jonelis raides pažino”. Vaikučiai parodė, kad ne tik moka dainuoti ir vaidinti, bet ir puikiai šokti. Jie šoko nuotaikingus šokius „Pliauškutis” ir „Cicėliukė”. Savo programą pirmokėliai pabaigė dainele „Zuikių mokykla“. Dainuoti vaikučius mokė muzikos mokytoja R. Liutvynskienė. Renginio pabaigoje pirmos klasės mokytoja V. Abramavičienė savo mokinukams įteikė Pirmokėlio pasižadėjimus.

Šventės baigiamąjį žodį tarė mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, kuri padėkojo mokiniams ir mokytojoms už įdėtą darbą ir šventėje patirtas džiugias akimirkas.

DSCF0376.JPG DSCF0380-1.JPG DSCF0382.JPG DSCF0386.JPG DSCN1961.JPG DSCN1963.JPG IMG_4387.JPG IMG_4388.JPG IMG_4389.JPG IMG_4391.JPG