Spausdinti

Vasario 13 d. Mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena pradinių klasių ir priešmokyklinės grupės mokiniams „Lietuva mano širdyje". Per pirmąją pamoką visi mokiniai buvo pakviesti į aktų salę. Pirmiausia jie stebėjo 1b klasės mokinių meninę programėlę. Nors dar tik pirmas mažųjų pasirodymas scenoje, bet eilėraštukus ir dainelę jie padeklamavo ir padainavo labai gražiai. Po to visi buvo pakviesti prisiminti svarbiausius dalykus apie Lietuvą, kuriuos privalo žinoti kiekvienas lietuvis. Visi susidomėję stebėjo internetinę vaizdo medžiagą. Prisiminę ir pakartoję visi dalyvavo viktorinoje „ Ką žinai apie savo šalį Lietuvą?" Klausimai buvo parengti pagal amžių (skirtingoms klasėms), todėl visiems buvo smagu, kad į beveik visus klausimus jie pateikė žinojo atsakymus.

Pasibaigus viktorinai visi buvo pakviesti „paskraidyti". Nuosenovės žmonėssukogalvą kaippakilti, kaiplėkti, taptipaukščiuirskristi.... Šiuolaikinėstechnologijosir idėjos suteikia tokią galimybę- pažvelgti į mūsų Lietuvą iš paukščio skrydžio... Sakogeriau 1 kartąpamatyti, nei 10 kartųišgirsti.Visisusikaupę, nurimęturėjogalimybępažvelgti į Lietuvą iš paukščio skrydžio ir pasigėrėti mūsų nuostabia tėvyne, jos nepaprasto grožio gamta. Po filmuko peržiūros mokiniams buvo išdalintos užduotys. Pati pagrindinė jų buvo ant tapeto nupiešti tai, kokia Lietuva yra jų širdyse. Ši užduotis mokiniams labai patiko ir jie klasėse stengėsi kuo gražiau nutapyti Lietuvos paveikslą.

Per antrąją pamoką 4 klasės mokiniai bibliotekoje dalyvavo raiškiojo skaitymo konkurse. Mokiniai savarankiškai pasirinko eilėraščius apie Lietuvą ir pristatė juos klasės draugams bei komisijoje buvusioms mokytojai Danutei Moisejevienei ir bibliotekininkei Teresei Išganaitienei. Mielai mokinių deklamavimo klausėsi ir mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.
Kai visos užduotys buvo atliktos, visos klasės su savo piešiniais susirinko pradinių klasių korpuse ir visiems pristatė savo darbus. Piešiniai labai gražūs! Po to mokyklosdirektorė įteikė klasėms simbolines dovanėles- mūsų nacionalinio paukščio gandro ženklelius bei padėkos raštus raiškiojo skaitymo konkurso laimėtojams ir dalyviams. Šventės pabaigoje palinkėjome vieni kitiems gražiai atšvęsti Lietuvos Nepriklausomybės dieną.