Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla jau 10 metų dalyvauja patyčių ir smurto prevencijos programoje Olweus. Mokyklos bendruomenė įgyvendino Olweus patyčių prevencijos programos nuostatas ir toliau siekia užtikrinti programoje taikomų priemonių tęstinumą, taikydama OPPKUS (Olweus programos kokybės užtikrinimo sistema) priemones. Siekiant aukštos kokybės ir gerų rezultatų patyčių prevencijos darbe bei kuriant gerą psichologinį klimatą mokykloje, OPKUS diegimas ir palaikymas yra labai svarbus. Tačiau ar galima daryti prielaidą, kad, įdiegus OPKUS, viskas jau padaryta ir darbas patyčių prevencijos srityje baigtas? Deja, taip nėra. Iššūkių iškyla nuolat. Vienoki jie buvo dirbant kontaktiniu būdu mokykloje, kitokie, esant nuotoliniam mokymui. Tačiau mokyklos bendruomenės įdėtos pastangos, įdirbis kovos su patyčiomis srityje nenueina veltui. Tą rodo išorės vertintojų išvados ir gautas Olweus mokyklos sertifikatas bei kametinė mokinių Olweus apklausa.

Ir šiais metais galime pasidžiaugti rezultatais. Apklausoje dalyvavo 185 (97,9%) 3-10 klasių mokinių. Gavus apibendrintus rezultatus paaiškėjo, kad mūsų mokykloje patyčių procentas yra tik 1,6%, kai tuo tarpu Lietuvos vidurkis 8,4%. Todėl galime džiaugtis saugia mokykla. O juk kas yra gera mokykla?
Tėvų nuomone, geros mokyklos bruožai yra saugumas mokykloje, gera emocinė aplinka ir geri mokytojai, parodė Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros (NMVA) atlikta apklausa, pristatoma Švietimo būklės apžvalgoje 2018 m.
Dėkoju visai Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos bendruomenei už darbą, kuriant saugią mokyklą.