Spausdinti

Logopedinės nuotolinės pratybos vyksta per „Teams“ programą, dirbu (tėvams pageidaujant) ir per programėlę „Messenger“ . Kai kuriems mokiniams ruošiu ir skiriu įvairias individualias užduotis, atitinkančias jų gebėjimus. Šias užduotis vaikai gali atlikti tinkamu, individualiu laiku, etapais, padedant šeimos nariams. Mokinius ir jų tėvus nuolat konsultuoju, teikiu rekomendacijas telefonu, per Messenger, el.paštu. Pratybų laiką parenku labai lanksčiai, derindama su tėvais. Užduotis logopedinėms pratyboms rengiu individualiai vaikui, ieškau ir pritaikau jau sukurtas.

Dirbdama nuotoliniu būdu palaikau labai glaudų ryšį su vaiko tėvais. Taip užtikrinamas nuolatinis bendravimas ir bendradarbiavimas. Dirbant su mažesniais mokiniais kartais būna reikalinga tėvelių pagalba atliekant vaikams kalbinio kvėpavimo, smulkiosios motorikos, kalbos padargų mankštą. Gaunu grįžtamąjį ryšį (vaikų atlikti darbeliai, nuotraukos, laiškai, įrašai), galiu atlikti vertinimą. Smagu matyti, kiek darbo įdeda vaikai ir tėveliai atlikdami užduotėles. Džiugu, kad tėvai noriai padeda atlikti vaikams skirtas užduotis, vyksta logopedinio darbo tęstinumas.
Visi mokiniai noriai jungiasi į nuotolines logopedines pratybas, atlieka jiems skirtas įvairias užduotis. Tėvai labai geranoriškai, supratingai bendrauja ir bendradarbiauja.