Spausdinti

LRT TELEVIZIJA nuo šios savaitės pradeda rodyti laidą „LRT pamokėlės", skirtą ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikams ir 1-4 klasių moksleiviams. Projekto organizatoriai - visuomeninis transliuotojas LRT, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Kultūros ministerija. Iniciatyvos globėja - Diana Nausėdienė.

„Kai vaikas ima klausinėti, tada ir ateina laikas mokyti jį ieškoti atsakymų. Ir tai yra daug svarbiau, nei pateikti pačius atsakymus. Atverkime jiems visus galimus pažinimo langus. Užauginkime mūsų vaikams sparnus", - sako pirmoji ponia D. Nausėdienė.

„Daugelis mokslinių tyrimų rezultatų rodo, kad kokybiškas vaiko ugdymas ankstyvajame laikotarpyje turi didžiausią įtaką ir grąžą ateityje. Todėl šiuo projektu kartu su partneriais norime stiprinti ir užtikrinti sėkmingą mūsų mažųjų ugdymą karantino laikotarpiu. Geroji pedagogų ir kitų specialistų praktika ne tik išradingai ir įtraukiančiai ugdys vaikus nuo pat mažens, bet, tikimės, kad šiuo laikotarpiu padės ir namuose dirbantiems tėveliams. Be to, visi galėsime matyti, kokios veiklos padeda mažiems vaikams augti ir suprasti, kaip jis mokosi, pažįsta pasaulį", - sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„LRT pamokėlės" bus transliuojamos kiekvieną darbo dieną nuo 12 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Laidą sudarys keturios iki 15 min. trukmės pamokėlės. Jas ves mokytojai, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai ir kitų sričių specialistai.

„Nuo pat pirmos karantino dienos LRT ėmėsi iniciatyvos pasirūpinti papildomu įtraukiančiu, edukuojančiu turiniu moksleiviams - šiuo metu kiekvieną darbo dieną LRT TELEVIZIJA transliuoja laidą moksleiviams „Įdomiosios pamokos tiesiogiai". Naujojoje laidoje „LRT pamokėlės", konsultuodamiesi su ugdymo srities ekspertais, dėmesį skirsime mažiausiems mokinukams, pasiūlydami labiau jų poreikius atitinkantį edukacinį turinį, kuris papildys jų ugdymo namuose procesą", - atkreipia dėmesį LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pačiose pirmosiose „LRT pamokėlėse" vaikai išgirs patarimų, ką daryti, kad knygos ir jų skaitymas taptų malonumu, bus kalbama apie Lietuvos istoriją ir jos reikšmingiausius puslapius, tačiau jie nebus skaitomi iš vadovėlių, o remsis asmenine patirtimi ir išgyvenimais. Taip pat vyks ir specialiosios vaikams skirtos mankštelės, vaikai tyrinės pojūčius, susipažins su gamtinėmis medžiagomis ir erdvės formomis.

Projektą padedantys įgyvendinti partneriai: Nacionalinė švietimo agentūra, Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacija, Respublikine ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija, Lietuvos mokytojų dalykininkų asociacijos, Valstybės pažinimo centras, Lietuvos nacionalinis muziejus, Lietuvos nacionalinė filharmonija, Valstybinis jaunimo teatras, Lietuvos nacionalinis kultūros centras, valstybinis ansamblis „Lietuva", Lietuvos valstybės naujasis archyvas, Kernavės kultūrinis rezervatas, Vilniaus teatras „Lėlė", įvairios bibliotekos, nevyriausybinio sektoriaus
kultūros įstaigos.

Prie projekto kviečiamos jungtis ir kitos ugdymo organizacijos ir įstaigos, iniciatyvos bei specialistai. Norintieji vesti pamokėles kviečiami užpildyti anketą [1].

Taip pat primename, kad specialusis LRT „Lietuvos tūkstantmečio vaikų" projektas „Įdomiosios pamokos tiesiogiai" per LRT TELEVIZIJĄ rodomas šiokiadieniais nuo 13 valandos. Laidos įrašus galima pasižiūrėti ir LRT mediatekoje [2].

Links:
------
[1] https://forms.gle/uMPbDofyj247HLM19
[2] https://www.lrt.lt/mediateka/video/idomiosios-pamokos-tiesiogiai