LRT eteryje – nauja laida „Tėvų susirinkimas", kviečianti susipažinti su Lietuvos mokyklų aktualijomis. Naujoji laida labiausiai bus skirta tėvams. Mokinių pasiekimų tyrimai rodo reikšmingą ryšį tarp tėvų įtraukimo ir mokinių pasiekimų: glaudžiai jis susijęs ne tik su mokymosi pasiekimais, bet ir su mokinių daroma pažanga. „Tėvų susirinkimas" skatins tėvus būti dar labiau aktyvesniais, nebijoti siūlyti idėjų.

Tėvams vis aktyviau domintis švietimo naujovėmis, bus atsakoma į dažniausiai kylančius klausimus. Kaip paskatinti vaiką mokytis, kaip spręsti kylančius konfliktus, ar verta samdyti korepetitorius, kaip pasirinkti gerą mokyklą, ar keisis egzaminų sistema – šie ir kiti dalykai bus aptarti į pagalbą pasitelkus specialistus, o įkvepiantys pavyzdžius paskatins ne vieną imtis naujovių.

Premjerinė laida bus skirta tėvų įsitraukimui į mokyklos bendruomenę. Kaip tėvai prisideda prie vaikų ugdymo? Kokia yra tėvų įsitraukimo nauda mokyklai ir vaikams? „Tėvų susirinkime" bus parodytas Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazijos pavyzdys – direktoriaus iniciatyva įsteigtas „Tėvų seimas". Į diskusijų klubą kiekviena klasė deleguoja savo atstovą ir kartą per mėnesį tėvai susirenka tam, kad išspręstų mokyklos ir mokinių problemas.

Progimnazijos administracija tikina, jog nėra tokios srities, kur tėvai būtų nepageidaujami. „Mokykloje, kurioje aktyvūs tėvai, vaikai noriai mokosi, pasiekiami aukštesni rezultatai, problemos išsisprendžia trigubai greičiau", – tikins mokyklos direktorius.

Vos keletą mėnesių veikiantis „Tėvų seimas" įvedė mokinių skatinimo ir drausminimo programą, pasirūpino naujais tualetais, suremontavo kelis mokyklos koridorius, klases, išsprendė valgykloje buvusias problemas. Diskusijų klubo naudą laidoje paliudys visi kalbinti tėvai, į susirinkimus atvykstantis kupini idėjų ir pasiūlymų.

Laidos žiūrovai išgirs psichologės patarimus, ką daryti, jei mokykloje jaučiatės nereikalingi, mokytojai jūsų nesupranta, o atėjus į tėvų susirinkimą neturite, ką pasakyti.

„Tėvų susirinkimas" – kiekvieną sekmadienį, 17 val. per LRT!

Geros dienos.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
www.smm.lt