Mokinių patyčios, be abejonės, yra labai senas reiškinys. Apie tai, kad kai kuriuos vaikus dažnai erzina ir nuolat puldinėja kiti vaikai, rašoma literatūros kūriniuose, o nemažai suaugusiųjų mokydamiesi mokykloje yra patyrę tai patys. Kaip Jūs žinote, mūsų mokykloje yra vykdoma patyčių prevencijos programa Olweus. Visa mokyklos bendruomenė stengiasi kovoti su patyčiomis ir jų apraiškų mokykloje tikrai mažėja. Tą rodo ir paskutinė mokinių apklausa. Tačiau patyčių atvejų vis dar pasitaiko, o mes apie juos ne visada sužinome.

Natūralu, jei mokykloje skriaudžiamas mokinys apie patiriamas patyčias pasipasakoję tėvams, sesėms, broliams, seneliams ar kitiems žmonėms, kuriais pasitiki. Vis dėl to, toks mokinys jaučiasi nesaugus ir pilnas nerimo. Todėl, iš dalies bijodamas kankintojų keršto, jei suaugusieji imtųsi kokių nors veiksmų, gali neišdrįsti kam nors pasisakyti apie savo padėtį. Taip pat pasitaiko, kad skriaudžiamasis arba jo tėvai atkreipia mokytojo dėmesį į patyčias , tačiau tolesnis klausimo svarstymas vienu ar kitu pretekstu nutrūksta. Tokiomis aplinkybėmis labai gali pasitarnauti kontaktinis telefonas. Prašau pasinaudoti ir skambinti tel. 867119159. Be to, svetainėje talpiname patarimus, kaip elgtis, jeigu tyčiojasi iš Jūsų vaiko, kaip elgtis, jeigu tyčiojasi Jūsų vaikas ir kaip elgtis, jeigu Jūsų vaikas buvo patyčių liudininkas.
Labai kviečiu visus suinteresuotus kovai su patyčiomis susipažinti su pateikta informacija, o prireikus, kreiptis pagalbos.