×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2016-2017/2017-malta

P4030074erasmus logotipasMalta – tai salų šalis Viduržemio jūroje, kur net 90 % gyventojų gali susikalbėti angliškai, o anglų kalba yra viena iš dviejų oficialių šios valstybės kalbų. Kadangi Malta nuo 18oo iki 1964 metų buvo Didžiosios Britanijos kolonija, čia labai gausų britiškų tradicijų. Tokia situacija šalyje yra labai palanki anglų kalbos mokymui, todėl Maltos Sen Džulianso miestas yra vieta, į kurią iš viso pasaulio atvyksta įvairiausių amžių žmonės mokytis anglų kalbos. Šiame mieste yra įsteigtos net kelios institucijos, kurios organizuoja anglų kalbos kursus įvairių amžių, tautybių ir profesijų žmonėms, atsižvelgiant į jų poreikius.
Atsižvelgę į šią svarbią informaciją Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos vykdomo Erasmus+ KA1 projekto „Mokausi mokyti kitaip“ iniciatoriai pasiriko šią šalį kaip geriausią vietą tobulinti mokytojų anglų kalbos įgūdžius ir atnaujinti anglų kalbos dėstymo metodiką. Balandžio pradžioje Maltoje, Sen Džulianso mieste, ETI (Executive Training Institute) orgnizuojamus anglų kalbos kursus lankė direktorės pavaduotojos R. Alaburdienė, K. Belenavičienė ir anglų kalbos mokytojos V. Kuzmauskienė bei L. Vainalavičiūtė.

Penkias dienas trukusiuose intensyviuose kursuose mokytojos turėjo galimybę bendrauti angliškai su įvairių šalių mokytojais, patobulinti klausymo, kalbėjimo, kalbos vartojimo įgūdžius, atnaujinti anglų kalbos dėstymo metodiką, susipažinti su kitų Europos šalių mokymo sistemomis, pasidalinti patirtimi apie darbą su mokiniais. Grupės, kuriose dirbo mūsų mokyklos mokytojos, buvo nedidelės, tad kiekvienaim grupės nariui teko daug dirbti, išsakyti savo nuomonę, aktyviai dalyvauti visose organizuojamose veiklose. Po paskaitų kursų dalyviai galėjo susipažinti su Maltos istorija, aplankyti gražiausias jos vietas, išplėsti savo kultūrinį akiratį.