Spausdinti

Prienų ,,Revuonos” pagrindinė mokykla partnerio teisėmis dalyvauja projekte "Vaikų sveikos gyvensenos akademija". Projektas bendrai finansuojamas iš Europos socialinio fondo paramos, teikiamos pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.2-ESFA-K-629 „Bendradarbiavimo skatinimas sveikatos netolygumų mažinimo srityje.                Projekto tikslas – gerinti jaunosios kartos Kauno apskrityje mitybos raštingumą, psichikos sveikatą (savivertė, emocijos ir jausmai, savitvarda, pozityvus, konstruktyvus mąstymas ir saviraiška), kasdieninės veiklos ir poilsio režimą.

Į mūsų mokyklą atvyksta lektoriai, kurie nusimatę apmokyti apie 180 mokinių (1-8 klasių). Vienam mokiniui pravedami dveji mokymus po 4 val. Mokymų metu būna daug praktinių užduočių, maisto gabyba ir degustacija. Šiuo metu mokymus jau baigė 1, 3, 4b, 5, 6a, 6b ir 7b klasių mokiniai.

Renginių metu kalbama apie sveiką mitybą, emocijų valdymą, valgymo kultūrą, pagrindinius sveikos gyvensenos principus, gaminamas ir degustuojamas maistas, stebimas spektaklis "Brokoliuko kelionė po sveikatos šalį".

Džiaugiamės, kad mokiniams šie mokymai yra įdomūs ir naudingi.