Spausdinti

WP 20180115 010erasmus logotipasPrienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos bendruomenė įgyvendina tarptautinį „Erasmus+“ programos projektą „Kurdami, bendraudami, mes džiaugiamės savo įvairove“ ( „Creating, Communicating, our Diversity we are Celebrating“) 2018 metų sausio 15 – 17 dienomis įvyko pirmasis tarptautinis mokytojų- projekto dalyvių - susitikimas Pobiedziska mokykloje, Lenkijoje. Jame dalyvavo dailės mokytoja Rasa Uleckienė ir projekto koordinatorė Adelė Berezovskaja. Susitikimo metu daug dėmesio skirta „Erasmus+“ programai pristatyti, šio projekto uždaviniams ir veiklai aptarti.Taip pat buvo aptartos jau atliktos veiklos, numatyti ateities planai ir būsimų mobilumų datos.

Pirmą dieną mokytojai dalyvavo seminare „Kūrybinis rašymas“. Po pietų direktorius parodė mokyklą, klases ir kitus kabinetus.Labai patiko mokyklos erdvės, kur daug informatyvios medžiagos apie vykdytus ar vykdomus projektus. Mokykla dižiulė, išsidėsčiusi 3 renovuotose pastatuose. Mokosi beveik 1000 moksleivių – galime tik pavydėti. Mokykloje mus pasitiko nacionaliniais kostiumais apsirengę moksleiviai, palydėjo į salę ir labai gražiai pristatė savo mokyklą bei jau atliktas projektines veiklas.

Antrą dieną visa projekto dalyvių grupė apsilankė miesto savivaldybėje, kur mus šiltai priėmė abu merai ir švietimo skyriaus vadovas. Mums plačiai papasakojo apie Pobiedziska miestą, lankytinas vietas, kultūrinius renginius, mokyklas ir jaunų žmonių siekius.
Tarptautinio susitikimo dalyviams buvo organizuota kultūrinė – edukacinė programa: Lankėmės Skanseno miniatūrų muziejuje po atviru dangumi (atidarytas 1998 m. gegužės mėn.), pirmojoje Lenkijos sostinėje Gniezne, kur gotikinėje Švč. Mergelės Marijos katedroje mums parodė labai senas ranka rašytas, auksu inkrustuotas knygas. Grožėjomės didžiuliais bronziniais Gniezno vartais.

Trečią dieną Poznanėje kartu su gidu apžiūrėjome senamiestį, grožėjomės architektūra ir šv. Martino muziejuje dalyvavome raguolio gamyboje.
Vakare atsisveikinant kultūros namuose vietos dainų ir šokių ansamblis parodė programą „Kalėdos ir Kalėdinės dainos“.Tai buvo tikrai įspūdinga!
Susitikimas buvo produktyvus. Savo kolegoms parvežėme nuoširdžiausius linkėjimus nuo visų projekto dalyvių, o moksleiviams – laiškus nuo jų bendraamžių.
Kitas susitikimas vyks Graikijoje. Šio susitikimo su nekantrumu laikia ne tik mūsų moksleiviai, bet ir projekto partneriai.

{ppgallery}MM-2017-2018/2018-poznaneje/ppgallery}