0342013-2014 mokslo metais Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos pirmokai įsijungė į viešosios įstaigos „Vaiko labui" sukurtos ankstyvosios prevencijos programos „Įveikiame kartu" įgyvendinimą.
Dalyvaudami programoje „Įveikiame kartu" 1a klasės mokiniai mokosi susivokti savo jausmuose, įžvelgti sunkius jausmus sukėlusias priežastis, savarankiškai ieškoti ir rasti išeitis kebliose situacijose, vis daugiau problemų gebėti įveikti savo jėgomis, bet ir neužsisklęsti savyje, o kreiptis pagalbos ir padėti aplinkiniams. Programa moko mokinius įveikti kasdienius sunkumus, ieškoti būdų susitvarkyti su savo jausmais, įtvirtina vaiko gebėjimą naudotis parama ir ją teikti.

Programoje mokiniai gilinasi į 10 temų - „Mūsų jausmai", „Kaip susidraugauti ir išsaugoti draugystę", „Draugystė ir paslaptys", „Kai atrodo, kad viskas blogai", „Kaip ieškoti tinkamos išeities", „Jei kas nors nesiseka", „Kai pats pasielgi netinkamai", „Ką daryti, jei kas nors priekabiauja, jei ko nors bijai", „Kaip pasakyti „ne" ir „Kada ir kas gali padėti.".
Mokiniams skirta programos medžiaga gausiai iliustruota, taigi yra tinkama ir dar tik pradedantiems skaityti vaikams. Užsiėmimo metu kviečiu vaikus aktyviai įsitraukti į diskusijas, vaidinimą, žaidimus ar piešimą. Šių užsiėmimų tikslas yra padėti vaikams išnagrinėti ir suprasti savo jausmus bei elgesį.

Dalyvaudami programoje "Įveikiame kartu" sukūrėme draugystės medį. Draugystės medis puošia ne tik mūsų klasę, bet ir mūsų širdis. Nešiojantis mus - draugystės, svajonių vingiais! Nepasiduodantis ir atveriantis jautrias širdeles! Draugystės medis – pilnas šilumos, džiaugsmo valandų! Gera turėti daug draugų!

022.JPG 027.JPG 032.JPG 034.JPG