obuolysKur išmesti vienkartinį puodelį? Kur dingo įprasti antžeminiai konteineriai ir kokie yra pusiau požeminių privalumai? O gal esi perskaitęs visą „Atliekų kultūros“ enciklopediją? Tvaresnė aplinka tiesiogiai siejasi su mūsų kasdien priimamais sprendimais, kur išmetame atliekas, kiek vartojame ir kaip atsakingai gyvename. Tai puiki proga pamatuoti savo žinias: ką jau žinai, o kur dar turi pasitempti!

Šių metų balandžio 28 dieną jau trečią kartą Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) iniciatyva buvo surengtas „Atliekų kultūros“ egzaminas, kuriame savo jėgas išbandė ir žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą pasitikrino 8163 Lietuvos gyventojai. Šiame egzamine dalyvavo ir Prienų „Revuonos” pagrindinės mokyklos 6-10 kl. 46 mokiniai. Mokiniams sekėsi puikiai. Dauguma jų gavo Žinovo diplomus. Geriausiai sekėsi 10a kl. mokinei Justinai Juozapavičiūtei, kuriai buvo įteiktas Eksperto diplomas.
Džiugu, kad su dauguma egzamino klausimų, net ir išties nelengvų, mokiniai susitvarkė be didesnių iššūkių. Tačiau ir klysti tikrai nėra baisu. Kur kas svarbiau iš klaidų mokytis ir gilinti savo žinias. Toks ir yra „Atliekų kultūros“ egzamino tikslas – kalbėti apie atsakingo vartojimo ir tvaraus gyvenimo svarbą, gilinti žinias apie atliekų tvarkymą, pokyčius ir naudą. Labai svarbu suvokti, kad tai yra sritis, kuriai privalome skirti pakankamai didelį dėmesį.