Spausdinti

IMG 20220105 110854Kiekvieno iš mūsų šiukšlių dėžėje galime rasti daiktų, kurie dar galėtų mums praversti, tiesiog galėtume panaudoti dar kartą. O kodėl turėtume? Jau darželinukas žino, kad taip prisidedame prie gamtos saugojimo. Galime mokytis ne tik rūšiuoti, bet ir atgaivinti namuose užsilikusius daiktus, antrą kartą juos panaudoti. Taigi antram gyvenimui galime „prikelti“ popierių, kiaušinių dėklus, pieno, sulčių kartoninius pakelius, laikraščius ir žurnalus, popierinius bei plastikinius maišelius, jogurto, margarino, grietinės indelius, plastikinius ir stiklinius butelius, sagas... Sąrašą galima būtų tęsti be galo. Svarbiausia suprasti, jog tokiu būdu mes taupysime ne tik žemės išteklius, bet ir savo pinigus.
Mūsų "Revuonos“ pagrindinės mokyklos penktokai per gamtos pamoką - projektą, sukūrė daug gražių darbelių iš atliekų. Iš įvairių kartoninių dėžučių, plastikinių butelių, vienkartinių šaukštelių, laikraščių, spalvotų popierėlių vaikai gamino įvairius darbelius: robotus, laivus, rėmelius, transporto priemones, gėlių pievą, rūbus ir kt. Kurdami įvairiausius daiktus, penktokai išgyveno didžiulį kūrybos džiaugsmą, patyrė laisvę ir suprato, kad paėmę daiktą, kurį jau ketino mesti, iš jo padarė nuostabiausius darbelius. Ir patys liko nustebinti savo gautu rezultatu. Mokiniai per kitas pamokas mokėsi, kaip teisingai išrūšiuoti šiukšles, žiūrėjo filmą apie šiukšlių perdirbimą ir jį aptarė.

Tokiomis pamokomis ne tik ugdome vaikų kūrybingumą, bet ir siekiame, kad vaikai suvoktų, jog atliekų rūšiavimas labai svarbus. Vaikai jau žino, kad išmestos buitinės atliekos teršia mūsų žemę, tad nereikia skubėti jų išmesti, tačiau galima kūrybiškai „prikelti“ antram gyvenimui.

IMG_20220105_105801.jpg IMG_20220105_105806.jpg IMG_20220105_110359.jpg IMG_20220105_110854.jpg