Spausdinti

20211007 111534Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla nuo 2010 metų aktyviai dalyvauja tarptautinio Aplinkosauginio fondo gamtosauginių mokyklų aplinkosauginį sąmoningumą ir demokratiją skatinančioje programoje, kuri suteikia puikią galimybę ugdyti mokinių sąmoningumą, kūrybiškumą, pilietiškumą. Mokykla sėkmingai įvykdė Aplinkosauginio švietimo fondo keliamus reikalavimus ir buvo apdovanota jau dešimta Žaliąja vėliava ir Aplinkosauginio fondo sertifikatu. Mokykloje pasirinktos trys veiklos kryptys: mokyklos aplinka, sveika gyvensena, vandens energija bei atliekos.

Mokyklos mokiniai dalyvauja projektuose, akcijose, prevencinėse popietėse, atlieka aplinkos puoselėjimo darbus, kurių metu mokėsi stebėti aplinką, švarinti gamtą ir įtraukti į veiklą visą mokyklos bendruomenę. Organizuojamos talkos mokyklos aplinkai sutvarkyti, taip pat mokyklos mokiniai padeda tvarkyti kitas Prienų aplinkas. Gamtosauginė veikla yra įtraukta ir į ugdymo procesą. Vedamos integruotos pamokos, kviečiami lektoriai skaityti paskaitas. Mokiniai dalyvauja ne tik įvairiuose rajono, bet ir respublikiniuos konkursuose. Kiekvienais metais dalyvaujame Žaliojoje olimpiadoje, Žaliosios palangės konkurse, atliekų kultūros egzamine ir t. t. Mokykloje gausėja augalų, įkurta lauko klasė, didelį dėmesį skiriame vandens ir elektros tausojimui bei atliekų rūšiavimui. Už aktyvų dalyvavimą gamtosauginėje veikloje, gamtosauginės mokyklos koordinatorė Zita Ferevičienė aktyviausius mokinius apdovanojo atminimo dovanėlėmis. Žaliąją vėliavą ir sertifikatą mokyklos bendruomenei įteikė gamtosauginės mokyklos koordinatorius Renaldas Rimavičius.
Džiaugiamės, kad mūsų mokykla entuziastingai siekia darbais ir žiniomis prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sėkmingai dalyvauja gamtosauginių mokyklų programoje.