Spausdinti

IMG 20200601 095138 01 01Gamta juokauti nemėgsta, ji visada teisinga, visada rimta, visada griežta; ji visuomet teisi. Klysta ir apsirinka tik žmonės. ( V. Gėtė)
Birželio 1 d. 6a ir 6b klasėse vyko netradicinė ugdymo diena ,,Laiškas gamtai“. Šią pamoką vedė gamtos mokytoja Zita Ferevičienė ir geografijos mokytoja Sigita Kazlauskaitė. Per pirmą pamoką ,,Laiškas gamtai“, mokytoja Zita mokinius supažindino kuo yra svarbus ryšys tarp gamtos ir žmogaus, skaitė mokinės parašytą laišką medeliui bei mūsų mokyklos mokinių parašytus eilėraščius apie gamtą. Antrą pamoką mokiniai atliko kūrybinę užduotį. Jie rašė laiškus gamtai arba kūrė eilėraščius apie ją. Trečią pamoką vedė mokytoja Sigita. Ji skaitė paskaitą ,,Klimato kaita ir jos pasekmės“. Ji supažindino mokinius su klimato kaitos problemomis ir jų sprendimo būdais. Šioje paskaitoje mokiniai diskutavo apie klimato šiltėjimą ir apie tai, kodėl reikia tausoti ir saugoti gamtą. Per ketvirtą pamoką mokiniai atliko kūrybinę užduotį. Jie išėjo į lauką pasivaikščioti ir turėjo nufotografuoti gražiausius gamtos bei užterštos gamtos vaizdus. Netradicinė diena baigėsi reflekcija, kurios metu buvo aptarta netradicinė diena, mokiniai skaitė savo kūrybą, rodė padarytas nuotraukas. Keletas mokinių minčių:

Laiškas pievelei
Mieloji pievele, rašau tau ,nes noriu tavim pasidžiaugti ir atsiprašyti už žmonių tau padarytas nedorybes.
Taigi noriu tau padėkoti ir tuo pačiu pasidžiaugti ,kad galiu esant šiltam orui basom pavaikščioti ant tavęs. Kai vaikščioju nuo pėdų per visą kūną nubėga šiurpuliukai ,bet malonus šiurpuliukai. Jaučiuosi lyg vaikščiočiau ant didelės pūkų krūvos ir tas jausmas labai malonus. Dar noriu padėkoti ,kad galiu išvysti pievoje kaip žydi begalo gražios gėlės. Kokių tik gėlių pievoje nėra ir baltų ir geltonų ir dar daug kitų. Ir aplamai noriu padėkoti ,kad esi čia su mumis ,nes neįsivaizduoju kas būtų jei tavęs nebūtu. Bet taipat noriu ir tavęs atsiprašyti ,kad nesuprantingi ir nedori žmonės ant tavęs šiukšlina ir teršia tavę. Man nemalonu ir skaudu kai matau ,kad ant tavęs mėtosi šiukšlės ,bet nieko negaliu padaryti ,kad tai baigtusi tik galiu surinkti tas šiukšles.
Dar kart dėkoju tau už viską ir atsiprašau už žmonių nedorybes.
6a kl. mok. Saulė

Paklausyk, žmogau!
Neteršk gamtos ir ji tau padėkos
Nelaužyk medžio, jis tau sužydės
Neskink gėlės ir ji tau sukvepės
Neteršk vandens, žuvytė ten gyvens

Nemėtyk šiukšlių, eiti bus linksmiau
Nedegink padangų, kvėpuoti bus lengviau
Apsižvalgyk aplinkui – viskas taip gražu
Išsaugok žemę ir mylėkim ją kartu.

6a kl. Augustas Kuzminskas

20200601_111924.jpg 20200601_115421.jpg IMG_20200601_095138__01__01.jpg