Prienų ,,veliavaRevuonos“ pagrindinė mokykla nuo 2010 metų aktyviai dalyvauja tarptautinio Aplinkosauginio fondo gamtosauginių mokyklų, aplinkosauginį sąmoningumą ir demokratiją skatinančioje programoje, kuri suteikia puikią galimybę ugdyti mokinių sąmoningumą, kūrybiškumą, pilietiškumą. Šioje programoje dalyvauja 1- 10 klasių mokiniai ir mokytojai. Gamtosauginės mokyklos programą koordinuoja gamtos ir fizikos mokytoja Zita Ferevičienė.

Šiais mokslo metais mokykla sėkmingai įvykdė Aplinkosauginio švietimo fondo keliamus reikalavimus ir buvo apdovanota jau šešta Žaliąja vėliava ir Aplinkosauginio fondo sertifikatu. Apdovanojimus įteikė Prienų raj.statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyr. specialistė I. Ramanauskienė ir pasveikino mokyklos bendruomenę jau šeštą kartą tapusia gamtosaugine mokykla.Ji palinkėjo ir toliau rodyti pavyzdį ir skatinti kitų iniciatyvą. Šventės metu Gamtosauginio komiteto mokiniai pristatė 2017 metų gamtosauginės veiklos ataskaitą. Mokiniai priminė mokyklos pasirinktas tris veiklos kryptis: mokyklos aplinką, sveiką gyvenseną,vandens energiją bei atliekas. Kalbėjo apie dalyvavimą projektuose, akcijose, prevencinėse popietėse, aplinkos puoselėjimo darbus. Kurių metu mokėsi stebėti aplinką, švarinti gamtą ir įtraukti į veiklą visą mokyklos bendruomenę. Organizavo talkas mokyklos aplinkai sutvarkyti, taip pat mokyklos mokiniai padėjo tvarkyti Revuonos parką bei kitas Prienų aplinkas. Žiemą rūpinomės paukščiais: ne tik lesinome paukščius prie mokyklos, bet ir rūpinomės vandens paukščiais Revuonos parke. Mokykloje gausėja kambarinių augalų, puoselėjama lauko klasė.
Šis apdovanojimas mokyklai, suteikiamas vieneriems metams. Šia programa ir toliau sieksime vienyti jaunus žmones gamtosauginei veiklai.