Spausdinti

IMG 0262[1]Prienų „Revuonos“ mokyklos 8 klasės mokiniai Simas Ferevičius ir Matas Valkauskas, kartu su mokytojomis Aušra Deltuviene ir Zita Ferevičiene, dalyvavo perdirbto meno festivalyje „Vilnius Recyced Art Festival“ dekoravimo konkurse. Konkurso tikslas – paskatinti mokyklas kalėdinei puošybai panaudoti antrines žaliavas ar jau nebenaudojamus daiktus ir pakeičiant jų pirminę paskirtį, sukurti netikėtus kalėdinius kūrinius. Mokiniai pagamino kalėdinę eglutę, kuri papuošė mokyklos mokytojų kambarį. Eglutė buvo pagaminta iš polikorbinato plokštės, vielos, įvairių mechanizmų detalių, siūlų .
Kalėdinių dekoracijų konkurso dalyviai, gruodžio 15 d. dalyvavo baigiamąjame festivalio renginyje Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Festivalio metu profesionalūs menininkai vedė moksleiviams kūrybines dirbtuves, kuriose iš senų, jau praradusių savo tikrąją paskirtį daiktų sukūrė įvairius darbelius. Nebenaudojami trikotažiniai marškinėliai virto pirkinių krepšiais, tualetinio popieriaus ritinėliai – Kalėdinėmis puošmenomis, audinio atraižos, dekoruotos sagutėmis ir karoliukais, virto eglučių girliandomis, dekoruotais veidrodžiais, vielutės ir virvelės virto žmogučiais ir raktų pakabukais.

Po dirbtuvėlių vaikų laukė pačių dekoruoti meduoliai, koncertas, apdovanojimai. Mūsų mokyklos dekoracija „Tikro meistro eglutė“ buvo pripažinta pati geriausia ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai tapo respublikinio konkurso nugalėtojais.

IMG_0237[1].JPG IMG_0241[1].JPG IMG_0243[1].JPG IMG_0254[1].JPG IMG_0260[1].JPG IMG_0262[1].JPG IMG_0264[1].JPG IMG_0271[1].JPG