PB110955Kiekvieno iš mūsų šiukšlių dėžėje galime rasti daiktų, kurie dar galėtų mums praversti. Apie pusė išmetamų daiktų mes galėtume panaudoti dar kartą. O kodėl turėtume? Daug geriau naudoti naujus daiktus?
Jau darželinukas žino, kad taip prisidedame prie gamtos saugojimo. Galime mokytis ne tik rūšiuoti, bet ir atgaivinti namuose užsilikusius daiktus, antrą kartą juos panaudoti ir prikelti naujam gyvenimui. Antram gyvenimui galime prikelti popierių, kiaušinių dėklus, pieno, sulčių kartoninius pakelius, laikraščius ir žurnalus, popierinius bei plastikinius maišelius, jogurto, margarino, grietinės indelius, plastikinius ir stiklinius butelius, sagas... Sąrašą galima tęsti be galo. Svarbiausia suprasti, jog tokiu būdu mes taupysime ne tik žemės išteklius, bet ir savo pinigus.

Mūsų "Revuonos“ pagrindinės mokyklos penktokai per gamtos pamoką, sukūrė daug gražių darbelių iš atliekų – prikėlė ne vieną išmestą daiktą naujam gyvenimui.Iš įvairių kartoninių dėžučių, plastikinių butelių, vienkartinių šaukštelių, laikraščių, spalvotų popierėlių vaikai gamino įvairius darbelius: robotus, laivus, rėmelius, transporto priemones, gėlių pievą, rūbus ir kt. Kurdami įvairiausius daiktus penktokai išgyveno didžiulį kūrybos džiaugsmą, patyrė laisvę ir suprato, kad jie gali daug daugiau nei anksčiau manė. Paėmę daiktą, kurį jau ketino mesti, iš jo padarė nuostabiausius darbelius. Ir patys liko nustebinti savo gautu rezultatu.
Tokiomis pamokomis ne tik ugdome vaikų kūrybingumą, bet ir siekiame, kad vaikai suvoktų, jog atliekų rūšiavimas labai svarbus. Vaikai jau žino, kad išmestos buitinės atliekos teršia mūsų žemę, tad nereikia skubėti jų išmesti, tačiau galima kūrybiškai prikelti antram gyvenimui.

PB110936.JPG PB110941.JPG PB110948.JPG PB110949.JPG PB110950.JPG PB110953.JPG PB110955.JPG