×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2013-2014/2014-gerbk-aplinka

DSCN6009(1)Balandžio 24 d. Jaunieji miško bičiuliai, lydimi mokytojų L. Guobienės ir V. Glaveckienės atvyko į renginį – akciją prie Balbieriškio atodangos „ Gerbk savo aplinką ir save". Šio renginio - akcijos organizatoriai Nemuno kilpų regioninio parko darbuotojai.

Prienų „ Revuonos" pagrindinės mokyklos, Balbieriškio pagrindinės mokyklos, Birštono gimnazijos mokiniai ir mokytojai renginiui ruošėsi dvi savaites. Iš plastikinių butelių buvo pjaustomi vėjo malūnėliai. Iš jų buvo sumontuota 16 vėjo malūnų, sukonstruotas laivas su bure, ant kurios pritvirtintas ženklas, draudžiantis šiukšlinti. Malūnėliai ir laivas iš vakaro buvo pastatyti ties Balbieriškio atodanga prie kelio.
Pirmoji renginio – akcijos dalis, „Žalioji pamoka" vyko Balbieriškio mokyklos aktų salėje. Pamoką vedė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Aplinkos ministerijos darbuotojai: direktorė Rūta Baškytė, vyr. specialistė Dalia Čebatariūnaitė, viešųjų ryšių specialistė Diana Rakauskaitė, Dzūkijos nacionalinio parko etnografė Ona Drobelienė. Jos įdomiai pasakojo apie gausią Lietuvos biologinę įvairovę. Kurią sudaro 20000 gyvūnų, 2000 augalų, 6500 grybų ir kerpių rūšių. Aptarė saugomus gamtos paminklus (medžius, akmenis atodangas) , saugomas retas rūšis. Pabrėžė, kadsaugomos teritorijos ( draustiniai, regioniniai ir nacionaliniai parkai, biosferos rezervatai) užima 15,3 % šaliesploto.Saugomųteritorijųsistemojeyra 5 nacionaliniaiparkai, 30 regioniniųparkų, 6 rezervatai . Rūta Baškytė ragino saugoti biologinę įvairovę. Pamokos pabaigojeįvykusi viktorina parodė, kad mokiniai gerai išmoko pamoką.
Po „Žaliosios" pamokos vyko talka Balbieriškio atodangoje. Tai valstybės saugomas gamtos paveldo objektas. Visi akcijos dalyviai surinko 50 maišų šiukšlių. Nemuno kilpų regioninio parko direkcija, atsidėkodama už pagalbą, vaišino saldumynais ir arbata. Po talkos pasidžiaugėme, kad kiekvienas iš mūsų galime atlikti nors ir mažą darbelį norėdami išsaugoti gamtą, gyvybę...