Spausdinti

Karantinas apribojo pagrindinę socialinio pedagogo darbo priemonę – tiesioginį bendravimą, tačiau kiekvienas, tačiau užvėrus mokyklos duris galime bendrauti per kompiuterio „langą“. Noriu priminti, kad Mokiniai į socialinį pedagogą gali kreiptis, kai:
• Turi problemų bendraudami su bendraamžiais, mokytojais ar tėvais;
• Turi elgesio, mokymosi, mokyklos lankomumo problemų;
• Patiria patyčias, fizinį ar psichologinį smurtą;
• Nori dalyvauti arba padėti organizuoti prevencinius renginius ir priemones mokykloje.
Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijas dėl švietimo pagalbos teikimo, informuojame, kad karantino metu, kai ugdymas organizuojamas nuotoliniu būdu, socialinė pedagogė konsultuos dėl socialinės pedagoginės pagalbos teikimo mokinius, jų tėvus (globėjus, rūpintojus), mokytojus.

Nuotolinio ugdymo laikotarpiu socialinis pedagogas ypatingą dėmesį skiria vaikams, kurių šeimos yra socialiai pažeidžiamos, bendradarbiaudamas su klasių vadovais ir kitais bendruomenės nariais analizuoja situaciją ir organizuoja pagalbos teikimą. Tarpininkauja tarp mokyklos bendruomenės, vietos savivaldos, socialinių partnerių ir atstovauja mokinių interesams. Nuolat bendradarbiauja su klasių vadovais dėl mokinių, kurie nedalyvauja nuotoliniame ugdyme, vengia jungtis prie sinchroninių pamokų ir/arba vengia atlikti užduotis, namų darbus, kalbasi, konsultuoja mokinius ir jų tėvus jiems priimtinu nuotoliniu būdu. Koordinuoja mokinių mokymąsi mokykloje nuotoliniu būdu. Organizuoja mokinių nemokamą maitinimą/maisto davinių išdavimą. Dalyvauja klasių valandėlėse, projektuose, ruošia mokinius dalyvauti konkursuose nuotoliniu būdu.
Primenu, kad dėl socialinės pagalbos galite kreiptis darbo dienomis nuo 8.30 iki 16 val.
Su socialine pedagoge Simona Vaškelevičiene galite susisiekti:
Tel. 8-600-10351
El.p. Simona.VašŠis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Tamo dienyne siųsdami el. pranešimą.
Linkiu susitelkimo, kantrybės ir išnaudoti tai, ką AŠ GALIU (žr. prisegtuke) 

Attachments:
Download this file (as_galiu.jpg)Aš galiu.jpg[ ]141 kB