IMG 3818Gegužės 14 dieną Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos ketvirtokai : Dominykas Černevičius (4a klasė), Gabija Guobytė (4b klasė), Gabija Kuzmickaitė( 4a klasė), Liudas Lasata( 4b klasė) dalyvavo ketvirtų klasių mokinių Mokslo ir Žinių šventėje Jiezno gimnazijoje.
Mokslo ir žinių šventė buvo skirta Etnografinių regionų metams. Ketvirtokai turėjo atlikti įvairias užduotis, susiijusias su Lietuvos etnografiniais regionais, papasakoti apie senų daiktų paskirtį. Po to buvo supažindinti su Jiezno miestelio istorija. Atsakinėjo į pateiktus klausimus. Šventės metu vaikai šoko lietuvių liaudies šokius, dainavo lietuvių liaudies dainas, vardijo lietuvių liaudies patarles, priežodžius.

Vėliau šventės organizatoriai pakvietė aplankyti Jiezno Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčią, stovinčią Jiezno ežero šiauriniame krante. Visiems didelį įspūdį paliko Didžiajame altoriuje įkomponuotas Šv. Arkangelo Mykolo paveikslas, kurį nutapė dailininkas Nikodemas Silvanavičius.
Kasmet organizuojama rajoninė Mokslo ir žinių šventė, skirta paskatinti geriausius ketvirtų klasių mokinius. Vaikams suteikiama galimybė kūrybiškai pritaikyti jau įgytas žinias. Šventės dalyviai buvo apdovanoti Prienų švietimo centro padėkos raštais ir Jiezno gimnazijos asmeninėmis dovanėlėmis.

IMG_3798.JPG IMG_3800.JPG IMG_3802.JPG IMG_3804.JPG IMG_3805.JPG IMG_3808.JPG IMG_3810.JPG IMG_3811.JPG IMG_3818.JPG