DSCF1858Balandžio 23 dieną Prienų „Revuonos" pagrindinėje mokykloje priešmokyklinės grupės ir I–V klasių mokiniams vyko netradicinė diena „Saugau gamtą". Netradicinės dienos renginiai vyko Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centre Prienuose bei šalia esančiame miesto parke. Penktos klasės mokiniai pirmą pamoką lankėsi NKRP lankytojų centre Prienuose. Jie klausėsi pasakojimo apie Prienų NKRP lankytojų centrą, jo veiklą, stebėjo ir aptarė filmą „Gamta be sienų". Užsiėmimą penktokams vedė NKRP lankytojų centro specialisė Loreta Šaltienė. Tuo metu pradinių klasių mokiniai piešė plakatą „Ne šiukšlės, bet gėlės puošia žemę". Grįžę iš užsiėmimo regioninio parko lankytojų centre ir įkvėpti matyto filmo bei pamokos, 5 klasės mokiniai sukūrė 3 plakatus apie švarią aplinką.

Po to penktokai vyko į Prienų vandens gerinimo įrenginių stotį, kur jiems pamoką vedė UAB „Prienų vandenys" vyr. inžinierius gamybai Vidas Maslauskas. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti įrenginius, kuriais vanduo iš žemės gelmių kyla į viršų. Naudodamas reagentus inžinierius pademonstravo, kiek geležies yra gręžinio vandenyje, paaiškino valymo įrenginių darbo principus, parodė, kaip pasikeičia vandens kokybė po valymo. Penktokai patys galėjo įsitikinti, kad geležies kiekis vandenyje po filtravimo akivaizdžiai sumažėjo, todėl noriai ragavo skaidrų ir šaltą vandenuką, kuris vamzdžiais iš įrenginių stoties keliauja po prieniečių butus ir namus. Atminimui kai kurie vaikai pasiėmė valymo rezervuare panaudotų akmenukų, kurie surinko tiek geležies nuosėdų, kad patys pakeitė spalvą. Šios pamokos metu sužinojome, kad Prienų vanduo tikrai yra švarus ir geros kokybės, o vandens valymo įrenginiai yra gerai prižiūrimi ir saugūs.
Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro specialisė Loreta Šaltienė I–IV klasių mokiniams papasakojo apie tai, kaip susiformavo Punios, Balbieriškio, Prienų ir Birštono Nemuno kilpos. Kiekvienas iš dalyvių gavo antspaudą, vaizduojantį šias Nemuno kilpas. Po to visi draugiškai susikibę rankomis „išvingiavome" Didžiųjų Nemuno kilpų kontūrus. Vėliau pradinukams vyko užsiėmimai: „Priartėk prie gamtos, kurk savo meną" (vedė NKRP lankytojų centro specialistė Ingrida Ignatavičienė), „Svarbi mus supanti aplinka – mūsų turtas"(vedė Prienų
rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Česlovas Meržvinskas), ,,Ir išplaukė Nemuno žuvelė" (vedė NKRP lankytojų centro specialisė Loreta Šaltienė). Netradicinės dienos metu mokiniai atliko įvairias užduotis: iš gamtoje esančių natūralių medžiagų kūrė žuvį, iš medžių šakelių ir kitos gamtinės medžiagos suko ant žemės perinčių paukščių lizdus. Pradinukai, atlikdami jiems skirtas užduotis, naudojo akmenukus, kaštonus, medžių šakeles, žoleles. Ši kūryba žadino vaizduotę ir emocijas, skatino ieškoti, domėtis, kurti.
Vaikai turėjo galimybę lytėdami natūralius gamtos objektus ir suvokdami jų prigimtį, užmegzti artimesnį ryšį su gamta. Dalyvaudami netradicinėse pamokose ir kurdami jie mokėsi pastebėti gamtos grožį, suprato, kaip svarbu saugoti, tausoti ir mylėti gamtą.

DSCF1858.jpg DSCF1862-1.jpg IMG_2334.jpg IMG_2368.jpg IMG_2377.jpg IMG_2380.jpg IMG_3737.JPG IMG_3738.JPG IMG_3755.JPG IMG_3763.JPG IMG_3765.JPG IMG_3769.JPG IMG_3774.JPG IMG_3781.JPG IMG_3785.JPG IMG_3787.JPG IMG_3789.JPG IMG_3794.JPG