P1030574Prienų „Revuonos" pagrindinėje mokykloje vyko akcija „Dėvėkime uniformas". Mūsų klasės mokiniai kiekvieną dieną stengėsi uniformas dėvėti, juk mūsų mokyklinė uniforma ir graži, ir patogi, ir patraukli. Tad mums pavyko laimėti pirmąją vietą ir edukacinę išvyką.
Gruodžio 10 dieną atvykome į Kauną. Pirmiausia aplankėme Rotušės aikštę ir apžiūrėjome Kalėdinę eglę . Kalėdinė eglė stovėjo balta, puošni, tarsi pakylėta virš debesų.

Pasigrožėję egle, Rotušės aikšte, tęsėme pažintinę kelionę po Kauno miestą. Smagiai nusiteikę atvykome į Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejų. Karo muziejuje dalyvavome edukacinėje programoje „Jaunasis karvedys". Edukacinės programos metu įgijome žinių apie viduramžių istoriją, susipažinome su karybos būdais, to meto ginklais ir šarvais, karių junginiais ir jų taktika. Su gido pagalba specialiai parengtame makete statėme viduramžių pilį. Pilį statėme ant piliakalnio, pradėdami nuo vartų, bokštelių, sienų... Gidui vadovaujant greitai kilo pilis: valdovų rūmai, kalvio namai, turgavietė, žirgynas, viešbutis, bažnyčia, gyvenamieji namai ir t.t. Programos metu ne tik įdėmiai klausėmės gido aiškinimo, bet ir patys aktyviai dayvavome pokalbyje. Kai pilis buvo baigta, mokėmės ją apginti. Vėliau su dideliu susidomėjimu apžiūrėjome Karo muziejaus eksponatus. Įdomu buvo nusikelti į akmens amžių, pasižvalgyti į šautuvus, patrankas, kalavijus, ietis, šarvus ir kt. karinę amuniciją. Didelį įspūdį paliko lėktuvas „Lituanica".
Ekskursijos metu lankėmės prekybos ir laisvalaikio centre „Mega", kino teatre „Cinamon" žiūrėjome filmą „Madagaskaro pingvinai". Šis filmas buvo labai nuotaikingas ir pamokantis. Mes pasimokėme, kad negalima pavydėti ir kerštauti. Manome, kad šis filmas patiko visiems klasės draugams. Filmo metu užkandžiavome karameliniais spragėsiais, tai buvo smagus ekskursijos akcentas.
Štai kokia ta mūsų ekskursija. Įgijome žinių, gerai praleidome laiką ir sugrįžome į namus. Buvo smagu!

IMG_3656.JPG IMG_3657.JPG IMG_3660.JPG P1030558.JPG P1030565.JPG P1030566.JPG P1030568.JPG P1030570.JPG P1030574.JPG P1030579.JPG P1030594.JPG