P3194913Jubiliejinės parodos „Žiemos improvizacijos. Sniego žmogus" atidarymo proga LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius pažadėjo, kad mokinių darbai bus eksponuojami LR Seime. Seimo narys savo pažadą ištesėjo. LR Seimo patalpose eksponuojami konkurso „Žiemos improvizacijos. Sniego žmogus" laureatų darbai.
Į parodos Seime atidarymą vyko Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos mokiniai, tapę laureatais, jų mokytojos. Džiaugiamės, kad kartu važiavo ir dviejų mokinių –Splendid Mykolo ir Kristupo – mamytės Diana Didla ir Diana Kupstienė bei Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Loreta Jakinevičienė.

Lietuvos Respublikos Seime mus visus svetingai pasitiko LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Seimo darbuotojai. Parodą atidarė „Revuonos" pagrindinės mokyklos 9b klasės mokinys Kasparas Gudaitis. Jis visiems susirinkusiems padainavo dainą „Būkim draugais". Sveikinimo žodį tarė Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Loreta Jakinevičienė, ji pristatė parodą. Parodos konkurso „Žiemos improvizacijos" idėjos autorė ir organizatorė, Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos dailės mokytoja Aušra Deltuvienė pasidžiaugė, kad nuostabiais Prienų krašto mokinių darbais galės grožėtis LR Seimo nariai, darbuotojai, svečiai. Sveikinimo kalbą pasakė LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius. Jis pasidžiaugė, kad bendros viltys išsipildė – Prienų krašto vaikų darbai puošia Seimo patalpas. Seimo narys stebėjosi begaline mokinių fantazija. Jis kuriančius mokinius pavadino Lietuvos kultūros ateitimi ir palinkėjo tobulėti, tapti garsiais žmonėmis. Seimo narys padėkojo organizatorei Aušrai Deltuvienei ir visai komandai. Padėkos ir atminimo dovanos buvo įteiktos mokiniams, juos ruošusioms ir atlydėjusioms į LR Seimą mokytojoms, Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos administracijai. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Alaburdienė. Ji dėkojo Seimo nariui ir įteikė 8a klasės mokinio Arijaus Jurevičiaus tapytą paveikslą. Visiems padėkojo ir mamytės. Jos džiaugėsi, kad vaikai yra pastebimi, skatinamas jų kūrybiškumas.
Po parodos atidarymo mokinių, mokytojų ir mamyčių laukė ekskursija po LR Seimą. Mokiniai buvo supažindinti su Lietuvos valstybės valdymo sistema, parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra, institucijos struktūra ir kt. Seimo koridoriuose vaikai išvydo ne vieną, tik per televiziją matytą politiką, o kiek džiaugsmo vaikams buvo, kai juos pakalbino keletas Seimo narių. Ekskursijos pabaigoje vyko viktorina. Atidžiausi ekskursijos dalyviai buvo apdovanoti prizais. Po viešnagės Seime laukė ekskursija Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose. Mokiniai susipažino ir su Lietuvos didinga istorija, ir su šių laikų Lietuvos Valstybės valdymo sistema.
Vaikai ir jų mokytojai gavo puikią dovaną. Dėkojame LR Seimo nariui Vytautui Kamblevičiui už galimybę eksponuoti mokinių darbus LR Seime ir už padovanotą pažintinę kelionę į Vilnių.

P3194913.JPG P3195071.JPG P3195137.JPG P3195167.JPG