IMG 7477Birželio 4 d. yra minima Tarptautinė agresijos prieš vaikus diena. Šios dienos tikslas ‒ atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų, patiriančių smurtą ir agresiją, problemą Lietuvoje. Smurtą patiriantys vaikai nepasitiki savo jėgomis, nemyli savęs ir mano, kad yra neverti meilės. Tokie vaikai jaučiasi blogesni už kitus, jie dažnai neturi draugų, yra labai vieniši. Šios dienos proga Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus 5 – 10 specialiųjų klasių mokiniai birželio 4 dieną lankėsi nuotykių parke „Tarzanija". Edukacinės kelionės tikslas – mokyti vaikus šiltai ir nuoširdžiai bendrauti, mokyti būti grupėje ir palaikyti draugiškus santykius, kurti saugią aplinką pramogaujant ir vykdant bendrą veiklą.

„Tarzanija" yra didžiausias nuotykių parkas ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione, parkas yra įsikūręs net 13 hektarų plote vaizdingoje vietoje ant Nemuno kranto, Alytaus rajone, netoli Radžiūnų piliakalnio. Parke yra 7 skirtingo sudėtingumo trasos suaugusiems ir paaugliams ir viena speciali trasa vaikams nuo 3 iki 7 m. Trasa mažiesiems yra viena iš naujovių, atsiradusi Europoje tik praeitais metais. Čia galima palikti pačius mažiausius karstytis ir laipioti be papildomų apsaugų, kadangi visa trasa įrengta su elastingais tinklais, kad mažyliai neiškristų ir nesusižeistų. Trasomis nesibaigia pramogos parke, taip pat galima pasimėgauti 400m. ilgio skrydžiu per Nemuną, o adrenaliną mėgstantiems siūloma išbandyti drąsą Big Swing - laisvo kritimo sūpynėse. Parke yra lankytojų labai mėgiami pašėlę kalneliai - tai vienintelės pramogos Lietuvoje veikiančios tiek žiemą, tiek vasarą su unikaliomis adrenalino kupinomis nusileidimo trasomis bei nepakeičiamu pagalbininku liftu, padedančiu įveikti kalno aukštį. Kalneliuose yra 4 skirtingos trasos, kuriose savo galimybes gali išbandyti nuo pačių mažiausių ir nedrąsiausių iki ekstremalų. Lankytojus džiugina daugybė nemokamų pramogų, futbolas, tinklinis. Kol pavargęs ir kupinas adrenalino kūnas ilsisi, mintys, siela turi galimybę atsigauti žvelgiant į nuostabų Nemuno kranto vaizdą.
Už kelionę, kurios metu spindėjo vaikų akys ir nedingo šypsenos, kurios metu vaikai gavo praktiškas tarpusavio bendradarbiavimo ir pagalbos vienas kitam pamokas, dėkojame verslininkams Giedrei ir Mindaugui Aldoniams, kurie Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniams dovanojo apsilankymą nuotykių parke „Tarzanija".

IMG_7477.JPG IMG_7480.JPG IMG_7481.JPG IMG_7524.JPG