20150325 130015Kovo 25-oji – baltojo gandro parskridimo į Lietuvą diena. Tikėta, kad gandras tarsi išvaiko paskutinius žiemos ledus. Pirmą kartą pamatytas gandras gali daug nulemti visiems metams. Jei pirmą kartą pamatai gandrą skrendantį – viskas puikiai ir sparčiai seksis. Jei pirmą kartą pamatai gandrą tupintį – viskas šiemet eisis iš lėto. Mokiniui skrendantis gandras reiškia, kad sėkmingai „perskris" į kitą klasę. Stovintis – kad pasiliks toje pačioje klasėje antriems metams.
Nuo Gandrinių prasideda šiltasis metų pusmetis. Senoliai sako, kad šią dieną meškos ritasi iš guolio. Be to, kažkada Gandrinės buvo laikomos prosenoviškais Naujaisiais metais. Tad neveltui šią dieną svarbūs spėjimai ir tikima, kad kokios pirmos naujų metų dienos, tokie ir visi metai.

Tokią magišką dieną 8-10 specialiųjų klasių mokiniams vyko viktorina „Lietuvos paukščiai", kurią surengė auklėtoja Dalia Pyragienė. Visus šiuos mokslo metus vaikai dalyvavo projekte „Lietuvos paukščiai" ir skatinami mokytojų bei auklėtojų domėjosi mažaisiais giesmininkais: rudenį stebėjo išskrendančius, gamino lesyklėles, žiemą mokėsi lesinti, daug piešė, spalvino ir kūrė įvairius darbelius, ne kartą lankėsi Nemuno kilpų RPLC.
Viktorinos metu buvo suburtos berniukų ir mergaičių komandos, kuriose vaikai su dideliu entuziazmu atsakinėjo į pakankamai „suktus" klausimus, atliko įvairias paukščių atpažinimo užduotis ne tik pagal išvaizdą, bet ir pagal čiulbėjimą, aprašymą. Mokiniams ypatingai patiko dėlioti dėliones, žaisti „Paukščių bingo" bei spėlioti, kas paslėpta po gaubtu, žaidime „Taip ir Ne".
Viktorinoje pralaimėjusių nebuvo, nes visi joje dalyvavę mokiniai dar kartą labai įvairiomis formomis pasitikrino savo žinias apie paukščius, įgijo naujų kompetencijų juos geriau atpažinti, o svarbiausia mokėsi dirbti komandoje, girdėti ir vertinti draugo nuomonę, mokėsi kartu džiaugtis laimėjimu ir garbingai pripažinti kito pergalę. Auklėtojos įteikti saldūs prizai mokinius pradžiugino ir motyvavo toliau eiti ne visada lengvu pažinimo keliu.