IMG 4606Kovo 10 dieną specialiojo ugdymo skyriuje vyko popietė – koncertas ,,Tai gražiai mane augino". Šiuo kukliu renginiu norėjome pagerbti kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus atminimą, minint jo gimimo aštuoniasdešimt penkerių metų jubiliejų. Renginyje dalyvavo mūsų partneriai, draugai ir kaimynai – Prienų meno mokyklos bendruomenės atstovai. Keturių mokytojų parengti mokiniai klausytojus džiugino skirtingo žanro kūriniais. Popietėje - koncerte grojo net penkios specialiojo ugdymo skyriuje besimokančios mergaitės. Tai sesutės Laura bei Raminta Jancevičiūtės, Neringa ir Ieva Juozaitytės, Viktorija Šuvalskaitė. Mergaitės grojo pianinu po vieną ir ansamblyje kartu su savo mokytojomis. Skambėjo ne tik lietuvių liaudies, bet ir kitos pažįstamos melodijos. Poeto eiles skaitė mokytojos Ingos Kuzminskienės parengtos specialiosios klasės mokinės: Evelina Jancevičiūtė, Viktorija Šuvalskaitė, Ieva Juozaitytė.

Daug Justino Marcinkevičiaus eilėraščių seniai virtę dainomis. Dainą ,,Tai gražiai mane augino" duetu a capella atliko mokytoja Ramunė ir jos mokinė Ringailė Mikalauskaitė. Daineta Deleckytė ir Lauryna Jankauskaitė klausytojus pradžiugino ,,Katino Leopoldo dainele", Adelija Sinicaitė – linksmu kūriniu ,,Su pačiūžomis", o pats jauniausias atlikėjas Augustas Kuzminskas akordeonu atliko smagią polką. Renginio pabaigoje raiškiai deklamuojami žinomo ir populiaraus Justino Marcinkevičiaus eilėraščio ,,Lopšinė gimtinei ir motinai" posmai tarsi priesakas mums, Lietuvoje gyvenantiems, branginti ir mylėti savo tėvynę:,,Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė. Todėl, kad tu - tėvynė". Nuoširdus dėkui kolegėms iš meno mokyklos: Tamarai Speteliūnienei, Audronei Žiobakienei, Aušrai Jaskutėlienei ir Linai Bendoraitienei. Jų kruopštaus ir sistemingo darbo dėka specialiojo ugdymo skyriaus mokiniams atsivėrė dar platesnės muzikinio ugdymo galimybės. Popietė – koncertas klausytojų ir dalyvių širdyse paliko šviesų grožio pėdsaką. Juk lietuvių kalba tokia skambi, muzika paveiki, o poeto žodis nemarus.

IMG_4590.JPG IMG_4591.JPG IMG_4592.JPG IMG_4593.JPG IMG_4594.JPG IMG_4595.JPG IMG_4598.JPG IMG_4599.JPG IMG_4600.JPG IMG_4603.JPG IMG_4606.JPG