CAM03076Bendravimas su socialiniais partneriais – svarbi kiekvienos ugdymo įstaigos veiklos dalis. Gera užmegzti tokius ryšius, kurių dėka sustiprėja bendrumo jausmas. Ilgianiui partneriai tampa draugais, su kuriais galima realizuoti daugybę idėjų, patiriant abipusį džiaugsmą. Tokiais Specialiojo ugdymo skyriaus partneriais jau seniai tapo Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras (VDUC), vadovaujamas Vilmos Bražukaitienės. Kiekvieną kartą oganizuodami veiklas specialiojo ugdymo skyriuje prisimename ir centro darbuotojas – Auksę Grižaitę, Laurą Bisikirskienę, Larisą Šaltienę. Moterys visuomet noriai veda užsiėmimus mūsų mokiniams Tarptautinės neįgaliųjų dienos proga. Centro specialistės padėjo organizuoti ir netgi paremti keletą Specialiojo ugdymo skyriaus organizuojamų renginių. VDUC darbuotojos visada entuziastingai dalijasi patirtimi, priemonėmis.

Neseniai baigėsi projektas „„Menas- nusikaltimų prevencijos priemonė", kurio tikslai buvo: 1.Tenkinti mokinių pažinimo, ugdymosi ir saviraiškos poreikius, padėti jiems tapti aktyviais visuomenės nariais. 2.Lavinti moksleivių socialinius įgūdžius padedančius atsisakyti žalingų įpročių, planuoti laisvalaikį, spręsti savirealizacijos poreikius. Labai džiaugiamės turėję galimybę jame sudalyvauti. Projektas buvo orientuotas į delikventiško elgesio moksleivius, tačiau be jokios abejonės buvo naudingas visiems dalyviams. Projekte mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su keliomis meno rūšimus, bet ir savo rankomis sukurti darbelį. Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai dalyvavo daugelyje projekto veiklų: bendravimo žaidimuose, grupinėje terapijoje, rankdarbiuose, keramikos užsiėmimuose, dailės terapijos veiklose, išbandė tapybą ant šilko, piešimą smėlyje. Mokiniai labai atsargiai ir nedrąsiai įsitraukdavo į užsiėmimus, tačiau kiekvieną kartą grįždavo degančiomis akimis, pilni įspūdžių, išbandę kažką naujo.
Dėkojame VDUC specialistėms, kurios mūsų vaikus jau priima ir moko kaip savus kiekvieną kartą atiduodamos dalelę savęs. Džiaugiamės, kad projekto metu vaikai ne tik atskleidė savo užslėptus gabumus, bet ir atrodo naujų laisvalaikio praleidimo formų.

CAM03076.jpg IMG_6966.JPG IMG_7070.JPG IMG_7073.JPG IMG_7081.JPG IMG_7082.JPG IMG_7083.JPG IMG_7087.JPG IMG_7098.JPG