DSC 9164Gruodžio 3 dieną Specialiojo ugdymo skyriuje jau tradiciškai buvo minima Tarptautinė neįgaliųjų diena. Šių metų netradicinio ugdymo dienos tikslas – mažinti neįgalių vaikų socialinę atskirtį, sudaryti jiems lygias galimybes dalyvauti mokyklos kultūriniame gyvenime.
Pirmos pamokos metu 5–10 specialiųjų klasių mokiniams vyko paskaita „Žvilgsnis aukštyn", kurią vedė Mantvydas Prekevičius. Mantvydas kiekvienais metais mokinius nustebina įdomiomis paskaitomis. Paskaitos metu mokiniai susipažino su dangaus kūnais, atliko praktinę užduotį.

Tuo metu lavinamųjų ir socialinių įgūdžių klasių mokiniai su mokytojomis vyko į Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centrą (PB VDUC) ir dalyvavo EBRU bei šviesos ir smėlio terapijos užsiėmimuose tema „Mano svajonių paukštė". Šviesos ir smėlio bei EBRU terapiniai užsiėmimai – tai galimybė pažinti, išmokti ir išsakyti savo jausmus, lavinti vaizduotę, išlaisvinti emocijas. Užsiėmimus vedė socialinė pedagogė metodininkė Auksė Grižaitė, PB VDUC socialinė darbuotoja Vilma Bražukaitienė, užimtumo specialistė Laura Bisikirskienė. Užsiėmimai padėjo vaikams atsiskleisti, pasitikėti, uždarieji tapo lengviau bendraujantys, laisvesni, o neramūs – labiau susitelkę, nurimę.
Trečios pamokos metu visų klasių mokiniai turėjo padaryti kūrybinį darbą „Siena". Prie jų prisijungė ir „Revuonos" pagrindinės mokyklos 8a klasės mokiniai. Darbe turėjo atsispindėti griūvanti siena tarp sveikųjų ir neįgaliųjų vaikų. Kiekviena klasė sieną įsivaizdavo kitaip, todėl rezultatas išties nustebino. Darbai skyrėsi ne tik spalvomis, bet ir idėjomis, atlikimo technika.
Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės J. Miliauskaitė, Giedrė Žilinskaitė ir Rosita Stasiukaitienė vedė vaikams užsiėmimus temomis „Asmens higiena" ir „Moksleivi, gyvenk be žalingų įpročių". Nors mokiniai ne kartą yra girdėję apie švarą, higieną, sveiką gyvenimo būdą, tačiau būtina jiems tai nuolat priminti.
Prienų PPT specialistės Dalia Daiva Gasparavičiūtė ir Eglė Černiauskaitė mūsų vaikams užsiėmimus vedė pirmą kartą. Specialiosiose klasėse vyko diskusija „Kas yra tikroji draugystė?" Mokiniai ir diskutavo, ir vykdė praktinę užduotį – koliažą „Šauniausia mergina" ir „Šauniausias vaikinas". Eglė Černiauskaitė lavinamųjų klasių mokiniams vedė užsiėmimą „Spalvos aplink mus", supažindino vaikus su įvairiomis spalvomis, mokė atrinkti daiktus pagal spalvą, žaidė įvairius žaidimus su specialiomis priemonėmis.
Šios dienos kulminacija buvo aktų salėje vykęs finalinis renginys, kuriame socialinių įgūdžių klasės mokiniais su mokytoja Daina Miliauskienė ir 8a klasės mokiniai pristatė bendrą miniatiūrą „Sugriauk sieną tarp sveikųjų ir neįgaliųjų". Parengti miniatiūrą vaikams padėjo direktorės pavaduotojos ugdymui Kristina Belenavičienė ir Rasa Alaburdienė, taip pat lietuvių kalbos mokytoja Vytautė Kurtovienė. Pasirodymo metu ne vienas žiūrovas nubraukė ir ašarą. Renginio metu buvo apibendrintos dienos veiklos, skambėjo dainos, linkėjimai. Finaliniame renginyje dalyvavo Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė.
Tikime, kad šis renginys buvo naudingas ne tik neįgaliesiems, kurie turėjo galimybę kurti kartu su sveikais vaikais, bet ir kiekvienam prisilietusiam prie šios dienos organizavimo arba stebėjimo. Tai akimirkos, kurios priverčia suvirpėti sielą, perkainoti gyvenimo vertybes.

DSC05521.JPG DSC05530.JPG DSC05538.JPG DSC05539.JPG DSC05543.JPG DSC05544.JPG DSC_9126.JPG DSC_9133.JPG DSC_9138.JPG DSC_9140.JPG DSC_9149.JPG DSC_9153.JPG DSC_9164.JPG DSC_9166.JPG